23. dubna 2015 • 04:57

Orct ukázal, co Litvínovu vzalo titul: Rozpitá čára i vycpávka u tyče

Autor: iSport.cz, mir, vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chyběly milimetry, aby Litvínov slavil titul. Špatně viditelná branková čára a chybně umístěné polstrování nahrály Třinci, který tím ve finále snížil a následně vyrovnal na 3:3 a vynutil si pro dnešek rozhodující sedmý zápas. Litvínovský trenér brankařů Zdeněk Orct pro iSport TV ukázal, jaké detaily rozhodovaly v prodloužení pátého duelu, které nakonec Oceláři ovládli po nájezdech.



„Můžeme se podívat na situaci, kdy je gól a kdy ne, na brankové čáře tady u nás v Litvínově,“ začal Orct. Položil puk a pokračoval: „Tady by to měl být gól, protože čára tu není. A posuneme puk (podél brankové čáry) o pár centimetrů dál a v tomto případě to gól není,“ znázornil Orct špatnou viditelnost a rozpití brankové čáry.

„To mi pak vysvětlete, kde je přesná hranice lajny. Myslím, že to není vyřešené. Jsou to detaily, které Litvínov bohužel připravily o jednu výhru. Nevím, co víc bych k tomu dodal,“ pravil Orct.

Vzápětí poukázal i na špatné umístění vycpávky, která s největší pravděpodobností zastavila puk, aniž by celým objemem přešel brankovou čárou. Přitom by podle pravidel měla být 10 centimetrů od ní.

„Jestli to polstrování začínalo blíž, než se vejde puk, tak je to asi chyba. Ať je to jakkoli zasněžené a pomohl tomu ten polstr, tak je to smůla pro Litvínov. Ale to akorát brečíme,“ pokrčil Orct rameny.

Orct ukazuje, co Litvínovu vzalo titul: Rozpitá čára či polstrování
Video se připravuje ...

Litvínovu chyběly milimetry. Videorozhodčí puk za čárou neviděl
Video se připravuje ...

SESTŘIH: 5. finále play off, Třinec - Litvínov 2:1 po nájezdech
Video se připravuje ...

SESTŘIH: 6. finále play off, Litvínov - Třinec 3:6
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud