27. dubna 2015 • 11:01

CHAT: Vracím se za Martinem do Plzně, těším se, napsal Vlasák

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kariéru ukončil se slzami v očích ve Slavii, se kterou spadl z extraligy. Tomáš Vlasák bude tento neúspěch nosit v hlavě ještě dlouho, nyní ale musí zapomenout, protože ho čeká nová výzva – vrací se za Martinem Strakou do Plzně, se kterou před dvěma lety slavil titul, a teď na západě Čech obsadí manažerský post. „S Martinem už jsme předběžně domluvení a čekáme, až se to doladí papírově. Práce mě láká a moc se na ni těším,“ napsal Vlasák v ONLINE rozhovoru se čtenáři iSport.cz. O čem ještě mluvil?



O kariéře: „Byla dobrá, nechci, aby to znělo chválou, ale když se na to podívám, byla velmi dobrá. Jsem za ni hrozně rád.“

O třech zápasech, na které nejraději vzpomíná: „Sedmý finálový zápas s Plzní ve Zlíně, a pak tři finále mistrovství světa. Jsou to sice čtyři zápasy, ale ani jeden nemůžu vynechat.“

O neúspěšné baráži se Slavií: „Je pravda, že tu baráž jsme v mnoha zápasech byli horší, ale nesmírně jsme bojovali, což bylo vidět. Herní kvalita tam nebyla celou sezonu a nahradili jsme to tou bojovností a obětavostí.“

O nadějných hráčích z extraligy: „Kdybych měl jmenovat, tak se mi určitě líbí Dominik Simon z Plzně, mladí beci v Litvínově - například Tomáš Pavelka, pak i Tomáš Filippi má velký příslib. Je jen na něm, jak bude pokračovat v Rusku.“

O NHL, kde v dresu Los Angeles odehrál 10 zápasů: „Šel jsem tam v 25 letech a měl jsem dva tituly z MS. Myslel jsem, že šanci dostanu větší, ale dodnes tam žádný Čech nebyl déle. Možná mi nebylo přáno, mohl jsem možná zůstat déle, ale rozhodl jsem se takhle. Nakonec nelituji, stalo se.“ 

Tomáš Vlasák

tereza, 27. dubna 2015
Ahoj byla Plzeň opravdu to nejlepší co té mohlo potkat? Půjdeš se podívat na zápasy českaá pi MS? Dekuji
Byla, získal jsem tam vysněný titul a víc jsem se poznal s Martinem a dalšími skvělými lidmi. A s malým se jdeme podívat na Čechy s Lotyšskem a předtím je zápas Francie - Německo, takže zajdeme.
Mazan, 27. dubna 2015
Tipnete si, jak dopadne nároďák na MS ?
Strašně bych si přál, aby to dopadlo nejlépe, jak mohlo. Když řeknu něco konkrétního, dopadne to naopak. Ale tlak na kluky bude obrovský. Všem děkuji za otázky a přeji hezký den.
Hokejbal#15, 27. dubna 2015
Co se Vám vybaví při vzpomínce na působení v Plzni? Tři věci.
Titul. Spolupráce s Martinem Strakou. A nejdelší mé angažmá v extralize.
Petr Han, 27. dubna 2015
Tome,co říkáš všemu dění okolo úplatků trenérům?Děje se to pořád a dít bude.Co s tím?
Je to celá naše společnost. Když vidíme, že se to děje v politice a jiných sférách, byli bychom naivní, kdybychom si mysleli, že se to ve sportu neděje.
Michal, 27. dubna 2015
Ahoj Tomáši, neuvažuješ o kariéře televizního experta ? Nemáš třeba nabídku od ČT ?
Lákalo by mě to, ale nabídku nemám a tým je tam momentálně složený a kompletní.
petrhřebík, 27. dubna 2015
Ahoj Tomáši, bylo dle tebe ve Slavii za vedení p.Lubiny tábory staří--mladí v rozporu...
Už jsem odpovídal, žádný velký problém nebyl. Všude v kabině je třeba něco řešit, ale není to nic zásadního, co by mohlo za to, že se nedařilo.
slávista, 27. dubna 2015
Co si myslíte o Benýškovi s Pitterem a o tom kam Slavii dovedli?
Já znám jenom Vláďu Pittra a je to velmi slušný a pracovitý člověk, který pro Slavii dělá opravdu hodně. Samozřejmě ale potřebuje někoho na sportovní stránku, což sám ví a někoho asi schází. Doufám, věřím a přeji mu, aby někoho sehnal a funguvalo to. Os obstará ekonomický chod klubu, ale někdo musí řešit sportovní část.
Václav, 27. dubna 2015
Pane Vlasák zdravím vás a mám dotaz. V naší lize stále aktivně hrají hráči kolem 40 let věku. Je to proto, že jsou skutečně tak dobří, anebo úroveň výchovy hráčů u nás poklesla a odráží se to právě v tom, že čtyřicátníci stále stačí na tuto soutěž. Jinak přeji hodně úspěchů v manažerské práci.
Ti 40cátnici byli výjimečnou generací. Vyhráli olympiádu, MS, prosadili se po celém světě a to o něčem hovoří. Tím, že tomu dávali všechno, udrželi se nahoře tak dlouho. Další věcí je, že tolik talentů nemáme, ale liga má stále vysokou úroveň a v play off to bylo vidět.
JiříK, 27. dubna 2015
Dobrý de Tomáši, co bylo hlavní příčinou, že letos Slavia hrála tak špatně a nebodovala v tolika zápasech, spadla do baráže a nakonec až do 1. ligy? Nedobré složení týmu, špatná volba na postu trenéra, celkově nedobrá atmosféra v Edenu (myslím tím majitelé, vedení atd.), spory mezi hráči, překotný odchod Růžičky....? Čím to bylo?
Myslím, že každý z těch věcí na to měl trošku vliv. Když bych měl mluvit já za kabinu, tak tam byly spory, které jsou v každé kabině a vyřeší se. V baráži jsme dřeli a v tom bych hlavní problém neviděl.
Ľubica , 27. dubna 2015
Dobrý den, jsem Vaše velká fanynka a chtěla bych se zeptat zda by nebyla možnost získat na pamatku Vaší hokejku, do mé sbírky .Jinak Vám přeji hodně úspěchů v dalším profesním životě, at už u nás v Plzni nebo kdekoli jinde a je velká škoda , že už nebudete na ledě.
Děkuji moc. Kdybychom se někde viděli, tak bych vám ji určitě dal, ale nějaké jsem rozdal a na skladě momentálně není. S těmi, co jsem hrál, tak už zmizely.
JOSEF, 27. dubna 2015
Dobrý den Tomáši, jak fungují mladí hráči na Slávii ? Pozoruje celkově rozdíl mezi hokejovou mládeží dnes a třeba před 10 lety ?
Nechci je všechny házet do stejného pytle a ani to nejde. Ale některým se moc pracovat a zlepšovat nechce, což je největší chyba. Rozdíl tam je a je to dané i dobou.
Kevin, 27. dubna 2015
Co říkáš na Kubu Jeřábka? Díky
Letos měl skvělou sezonu a potvrzuje, že je každým rokem lepší a nebude dlouho trvat a asi nám zmizí do zahraničí.
honza, 27. dubna 2015
co byl tvuj nejvetsi cil v hokejove kariere? kdy jsi se rozhodl ukoncit karieru?(uz pred barazi nebo az po sestupu) co si myslis o odchodu ruzicky do chomutova ?
Odmalička jsem chtěl hrát za nároďák, což se mi splnilo, za což jsem hrozně rád.
Finhlf, 27. dubna 2015
Cau Tome, kdo je v současné době podle tebe nejlepsi hráč na světe a jaky byli tvoji nejlepsi spoluhráči?
Vybrat jedno jméno je hrozně těžké. Když vezmu spoluhráče, tak v Litvínově Honza Alinč, Finsko - Roman Šimíček, ve Švýcarsku se mi hrálo skvěle s Robem Petrovickým, v Plzni samozřejmě s Marťasem a v Rusku jsme prožil skvělé roky s Pavlem Paterou.
Černý Lukáš, 27. dubna 2015
Dobrý den, když již končíte zeptám se na akci" hollweg" poměry v českém hokeji znáte, nepřemýšlíte zpětně o tom, že jste se za něj mohl víc postavit? Chápu vaše"málem mi ukončil kariéru" ale nebylo to trochu sobecké?
Myslím, že jsem se za něj postavil, nevím, jak víc bych se za něj mohl postavit.
Pytlak, 27. dubna 2015
Ahoj Tome, proč myslíš, že fotbalová Slavia už pětkrát za sebou nezískala v derby ani jeden bod? A je pravda, že jsi měl před několika lety podepsané přestupní lístky do Sparty? Díky za odpověď a pozdravuj doma.
Bohužel Slavia je posledních pár letech v takové situaci, kdy není stabilní, což mě také mrzí. Ale jako slávista věřím, že bude lépe. A přestupní lístky - bylo to v době, kdy jsem nebyl plnoletý a co vím od táty, tak nebyly podepsané. Co ale vím, tak Spartě o mě měla zájem. Pytláčku, neboj se, přijde doba, kdy Spartu budeme zase válcovat :)
M. A., 27. dubna 2015
Dobrý den Tomáši, obujete někdy ještě brusle a půjdete si zahrát na nějakou exhibici, trénink či za starou gardu nebo patříte k hokejistům, kteří již na led nevkročí?
Určitě si budu chtít zahrát, ať už exbhibici nebo za starou gardu. Budu se muset hýbat, abych nepřibral moc. Nejde to, že bych nevjel na led.
Štofy, 27. dubna 2015
Ahoj Tome, chci se zeptat, kde jsou podle Tebe v republice nejlepší fanoušci co se týče atmosféry? Brno,Pardubice? Jinak ať se daří v osobním životě :-)
Právě v Brně, protože tam jsou kotle dva proti sobě a když tam člověk hraje, tak je to neskutečný hukot. Ale jinak všeobecně na všech stadionech, poznal jsem Plzeň a Slavii, a fanoušci pro klub žijí. Každý klub by za ně měl být rád a myslím, že i je.
David, 27. dubna 2015
Zdravím,chtěl bych se zeptat, na kolik % je možné, že se vrátíte do Plzně?V Plzni by jsi to určitě přál každý fanoušek.V Plzni trochu chybí scouting, přivádět do klubu hráče např. ze Slovenska,Švédska,Finska to by Vás lákalo?Přeji hodně štěstí a děkuji za všechno.Sledovat Vás, to byla paráda!
S Martinem už jsme předběžně domluvíme a čekáme, až se to doladí papírově. Práce mě láká a moc se na ni těším.
Roman Šteflíček - Plzeň, 27. dubna 2015
Ahoj Tomáši,chtěl bych se ti zeptat, kdo rozhodl,že po sezoně 13/14 už nebudeš hrát za Škodovku? Byl to trenér Razým, nebo to bylo tvé rozhodnutí? Můj názor je,že jsi měl karieru zakončit u nás v Plzni. Tímto bych tě chtěl poděkovat za tvé úspěšné působení v našem klubu HC Škoda Plzeň. Přeju tě hodně zdraví a hodně úspěchů v nové práci (doufám,že si vybereš nabídku Martina Straky). S pozdravem Roman Šteflíček
Co mně bylo řečeno, tak mužstvo si vybírali trenéři a chtěli tým omladit. Já se musel rozhodnout, co dál a byl jsem rád za nabídku Slavia.
Honza, 27. dubna 2015
Komu fandíte v Play off NHL?
Dlouhodobě přeji Detroitu. Když jsme byl malý, tak velkým vzorem byl Steve Yzerman, nyní je tam Dacjuk, který je také neskutečný hráč.
Milan, 27. dubna 2015
Dobrý den, jaký byl podle vás trenér Srdínko? Děkuji za odpověď.
Skočil do toho rovnýma nohama a spíš koučoval obránce. Je to ale také kluk, který to hrál a jako trenér má týmu co dát.
Marek , 27. dubna 2015
Dobrý den,sledujete NHL,jaký máte názor na brankáře Petra Mrázka z Detroit Red Wings,měl by dostat šanci v reprezentaci? A druhý dotaz: Znáte osobně nějakého hráče z hokejové Sparty? Děkuju a hodně štěstí v osobním životě.
Petr je velký talent, který to má před sezonou. Kvality musí mít velké a není náhoda, že ho zvolili jedničkou pro play off. Ze Sparty znám několik hráčů, například Jardu Hlinku... S těmi kluky se potkává celou kariéru.
Petr Sloup, 27. dubna 2015
Dobry den.co říkáte na to kdyby extraliga mela 12 tymu? Myslíte ze by to prospělo kvalitě ligy? Přece jen by bylo hodne hracu na méně tymu tzn.ze by byla velká konkurence.. Co na to říkáte?
Není to úplně od věci, ale je potřeba říct, že do toho zasahuje daleko víc faktorů a vlivů. Kvalitě by to prospělo, ale nedokážu si představit, že tým jako Chomutov, který má velké fin. prostředky, že by nehrál extraligu. Určitě je to ale ke zvážení a na debatu lidí, kteří se v hokeji pohybují.
Milan, 27. dubna 2015
Ahoj,byl titul s Plzní pro tebe nejvíce co si vyhrál ? Doufám že se vrátíš do Plzně Tomáši :)
Titul byl něco fantastického, protože jsem na něj čekal skoro celou kariéru. Je to celoroční práce všech a vždycky to za to stojí.
jaroslavjugas, 27. dubna 2015
zdravím tomáši, lze popsat to co jste prožil během dvou let. Titul s plzní 2013 a o dva roky později sestup? myslím pocity
Srovnat se to nedá. To je tak obrácená tvář sportu - jednou nahoře, jednou dole. Hrozně mě to mrzí, i v tom je sport hezký a spravedlivý.
Petr M., 27. dubna 2015
Ahoj Tome Zajímalo by mě kdy ti na ledě bylo nejvíc veselo, tedy tvuj nejemotivnější zažitek na který budeš stale vzpomínat a vyprávět svýn dětem a vnoučatům. A taky naopak kdy ti bylo nejtíž, tedy kdy jsi myslíš že jsi něco zpackal a bylo po nadějích.
Ve sportu je člověku nejlépe, když vyhrává a daří se, tedy tituly z Ruska, Plzně a MS. Nejhorší okamžik byl letošní sestup se Slavií, z hlavy to vymazat nejde.
petr288, 27. dubna 2015
Dobrý den. Neuvažoval jste že by jste ještě rok s tím koncem počkal a pomohl slávii k návratu ? Je škoda že tradiční extraligový klub spadl a v lize jsou týmy jako chomutov,MB či HK ,kteří tradici nemají tradici. Pozdrav z ostravy.
Na chviličku mi to hlavou blesklo, ale už během sezony jsem si dával dohromady plusy a minusy, a ty převážily. Už by to pro mě bylo hrozně těžké.
HockeyMaster, 27. dubna 2015
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak byste popsal své působení v NHL v dresu LA Kings? Nepřálo štěstí nebo proč nedošlo na víc jak 10 zápasů? Děkuji.
Šel jsem tam v 25 letech a měl jsem dva tituly z MS. Myslel jsem, že šanci dostanu větší, ale dodnes tam žádný Čech nebyl déle. Možná mi nebylo přáno, mohl jsem možná zůstat déle, ale rozhodl jsem se takhle. Nakonec nelituji, stalo se.
Mike11, 27. dubna 2015
Ahoj Tomasi. Diky jsi pro me jako byvaleho hrace a soucasneho hrace v KL top. Tvuj nejlepsi gol? Je to gol proti Slovakum z ms 2000, nebo gol Komete z ledna 2010 za Plzen nebo jiny? At se ti dari mimo mantinely
Když bych to měl vzít z hlediska hezké akce, tak na MS oba góly proti Slovákům byly nejhezčí, i když se to těžko vybírá. Ale tyto dva mi v paměti hned naskočí.
Jiřík z Náchoda, 27. dubna 2015
ahoj Tome jak by jste zhodnotil svou karieru? Patříte mezi mé oblíbené hráče :) jsem rád že jste udělal titul s Plzní a přeji do další třetiny života mnoho štěstí a na hokej vzpomínejte jen v dobrém :)
Bylo dobrá, nechci, aby to znělo chválou, ale když se na to podívám, byla velmi dobrá. Jsem za to hrozně rád. Moc děkuji za přání.
OndraACS, 27. dubna 2015
Jsem teda Sparťan ale Slavia do druhé ligy nepatří a nechci jí tam (jako ve fotbale Olomouc ) Ale chci se zeptat jestli mi reknete konkrétní zápas v kterém byste se udrzeli ???
Rozhodující zápas, kde jsme to ztratili, bylo doma s Chomutovem. Kdybychom uhráli bod, pak třeba přidali druhý, to by nás zachránilo.
Milan , 27. dubna 2015
Co říkáte na výhru Litvínova v ELH a na finále celkově?
Litvínov si to určitě zasloužil, čekal na to nejdéle v extraligy. Mužstvo si sedlo po letech. Finále bylo krásné a ozdobou extraligy.
Mich.Prochy, 27. dubna 2015
Cau Tome,na co krome prvniho titulu u nas v Plzni vzpominas rad? Navzdy uz budu mit v hlave ty krasny akce co si tady predvadel spolecne s Martinem.Diky co si pro nas udelal !
Vzpomínám na Plzeň celkově. Bylo to nádherné angažmá a na vše vzpomínám hrozně rád.
Adam Wind, 27. dubna 2015
Tomáši zdravím vás, předem smekám před kariérou vaší a chtěl bych vám poděkovat za momenty které js¨te neejn extralize nabízel, mám dotaz, jaky tři hráče vidíte hlavně z letošní sezony, jedná se o mladé hráče, kteří budou podle vás příslibem do budoucna jak pro extraligu tak i pro světový hokej a proč? děkuji a hodně zdraví a pohodový život
Děkuji. Kdybych měl jmenovat, tak se mi určitě líbí Dominik Simon, mladí beci v Litvínově například Tomáš Pavelka, pak i Tomáš Filippi má velký příslib. Je na něm, jak bude pokračovat v Rusku.
Štěpán, 27. dubna 2015
Tomáši, jako velkého Slávistu mě velmi zasáhlo to, co se letos se Slavií stalo. Vysvětli mi, jak je možné, že tým, kde hrají hráči jako Bednář, Vlasák, Pletka, Kolář, Sklenář, Valach, Štich, Furch jsou herně nejhorší v baráži? Vás opravdu herně přehrálo úplně každé mužstvo, které se baráže účastnilo. Počet bodů, které Slavia uhrála je s předváděnou hrou vlastně zázrak. Vím, že to pro pár hráčů (včetně tebe) byla velká psychická zátěž, protože vám na Slavii záleží. Výkony týmu ovšem byly katastrofální - jen bezmyšlenkovité odpalování puků na nikoho, žádná souvislá akce, žádný alespoň trochu souvislý tlak na soupeře. Něco shnilého bylo v kádru slávistickém... Jinak ti chci poděkovat za vše co jsi pro český hokej udělal... Byl jsi Pan hráč...
Je pravda, že tu baráž jsme v mnoha zápasech byli horší, ale nesmírně jsme bojovali, což bylo vidět. Herní kvalita tam nebyla celou sezonu a nahradili jsme to tou bojovností a obětavostí. S tímto názorem bohužel musím souhlasit, ale bojovali jsme. Jinak mockrát děkuji.
Klára Sýkorová, 27. dubna 2015
Komu jste přál víc titul Litvínovu nebo Třinci
Litvínovu, protože jsem tam také prožil pět let. Některé hráči nebo lidé z vedení znám.
Karel Korpyta, 27. dubna 2015
Dobrý den, kdyby neexistovala Slavie, v jakém českém klubu byste chtěl hrát? :-) Přeji mnoho zdraví a to nejlepší do života. :-)
To je těžké říct, nelze na to odpovědět. Na Slavii jsme začínal, táta i děda byli slávisté, takže u nás se to dědí.
Robert, 27. dubna 2015
Ahoj Tomáši děkuji za vše co jsi udělal pro český hokej. Chci se Tě optat, myslíš si že vedení Slavie bude schopno vybudovat kvalitní kádr aby pomýšlelo na brzký návrat do extraligy? Určitě máš nějaké informace z kabiny, najdou se tam hráči co zůstanou a budou chtít napravit to co zpackali? Nevíš zda trénuje ještě Richard Farda? Díky a užívej si další díl svého života, ikdyž jsi slíbil spolupráci Stračenovi tak snad zas někdy ve Slavii.
Děkuji moc. Věřím tomu, že ať už majitel Vláďa Pitter udělá vše, aby se Slavia zachránila. Teď nevím, kdo je podepsaný a kdo ne, majitele teď čekají jednání. Věřím, že se tam vytvoří parta, která Slavii co nejdřív vrátí do extraligy.
Tomáš Fišer, 27. dubna 2015
Nebyl sestup Slavie účelem, aby mohlo vedení rozvázat smlouvu o pronájmu O2 Arény?
Tyto věci se i k nám dostaly, ale nevěřím tomu. Věřím tomu, že to tak nebylo. Na ledě jsme hráli my, zachránit jsme Slavii chtěli, ale bohužel se to nepovedlo.
Вадим Костенко, 27. dubna 2015
Tomas nikdy zapomenout na nádhernou hru v Omsku Avangard. Chtěl bych vám popřát hodně zdraví a dobrou náladu, vždy a všude, aby vás zeptat by se rád v budoucnu pracovat v Rusku jako trenér?
Děkuji, na Avangard rád vzopomínám, byl tam titul, takže nádherné angažmá. Co se týče trénování, nebránil bych se tomu, ale teď je na to dost času.
Antonín Kurnik, 27. dubna 2015
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli by jste pokračoval ve své kariéře, kdyby Slavie nespadla, popřípadě jestli jste obdržel nabídku od jiného extraligového klubu, Děkuji.
Nepokračoval. Už jsem říkal, že jsem byl rozhodlý během sezony. Tím pádem jsem s nikým ani nejednal o dalším působení.
Michal, 27. dubna 2015
Nechci se na nic ptat...jen jsem chtel vzdat holt, ze jste jediny hrac, ktery byl jen u zlateho hattricku, gratuluji...psal jste historii :)
Děkuji moc.
Rogas, 27. dubna 2015
Co by si vzkázal fanouškům Slavie, kteří byli i u toho rozhodujícího utkání v Chomutově? Asi pro všechny slávisty nejhorší a nejsmutnější zážitek, jinak at se daří :-)
Nejen pro ně, i pro nás pro hráče... Kdo to viděl, tak ví, že jsem tam nechali všechno. Bohužel se to nepovedlo.
Batman, 27. dubna 2015
Proc nebudete trener slavie?
Ještě nemám trenérské licence a myslím, že by stejně bylo lepší začít třeba u dětí. Nebylo by vhodné, skočit rovnýma nohama do extraligy.
FunnyHorsie, 27. dubna 2015
Na jaké tři zápasy nejraději vzpomínáte a proč?
Sedmý finálový zápas s Plzní ve Zlíně. A pak tři finále MS. Jsou to sice čtyři zápasy, ale ani jeden nemůžu vynechat.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud