27. dubna 2015 • 04:57

Hadamczik bere Kometu. Nový kouč si vytipoval i posily z Vítkovic

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtrnáct měsíců po jeho předčasném konci u reprezentace je na spadnutí návrat kouče Aloise Hadamczika do velkého hokeje. Přestože má zkušený trenér nabídku od jednoho ze zahraničních svazů, aby tam převzal národní tým, domácí zdroje mají jasno: Hadamczik vyslyšel nabídku brněnské Komety a bude znovu působit v extralize. Do svého nového působiště už si skládá kádr.



Léčil si opotřebované koleno i bolavou duši. Alois Hadamczik nekončil vloni v únoru rád, od národního týmu rezignoval po kritice za vystoupení na olympiádě v Soči. Více než rok v ústraní stačil leccos zahladit. „V příští sezoně trénovat budu, nejspíš v extralize,“ říkal už v lednu 62letý trenér. V nejvyšší soutěži působil naposledy v sezoně 2009/10 ve Vítkovicích.

Právě extraligové kuloáry mají za to, že bývalý reprezentační kouč nastoupí v Brně. Tam, kde se o něm už několik let vytrvale spekuluje, protože Hadamczik se respektem ke Kometě nikdy netajil. Nyní, po odchodu Vladimíra Kýhose, se okolnosti definitivně sešly: volný je jak Hadamzik, tak trenérský úřad pod Špilberkem.

„Já vám k tomu nemám moc co říct. Pokud si myslíte, že jdu do Komety, zavolejte si pana Zábranského a zeptejte se ho na to,“ odkazoval během posledních dnů Hadamczik na šéfa Komety, který je oprávněný hráčské i trenérské operace potvrdit.

Zábranský na dotaz deníku Sport nereagoval, v nedávném rozhovoru pro webové stránky klubu zodpověděl otázku na Hadamczikův nástup šalamounsky; vyloučil, že ostravskému podnikateli svoji Kometu prodává.

Přísun nových financí ve spojitosti s Hadamczikem je rovněž v zákulisí součástí debat, Kometa by si s ním údajně měla pomoct i ekonomicky. Co se ale jeví jako dané, je jeho převzetí střídačky třetího týmu extraligy. Poptávat se po něm měla i Sparta, úspěšnější byla v tomto případě Kometa.

Správnost úvahy posiluje i reference o novém složení celého realizačního týmu A mužstva. Hadamczik by měl k ruce mít Kamila Pokorného, extraligového nováčka, který dosud působil dříve jako trenér a naposledy jako sportovní manažer prvoligové Třebíče, a Karla Berana, dosavadního asistenta.

„Logiku to má. Kamil je pracovitý trenér, má ambice a hlavně je zakořeněný v Třebíči, která s Kometou úzce spolupracuje. Funguje jako její farma, hráči putují oběma směry a i v příští sezoně to tak bude. Proto má Pokorný detailní přehled o značné části brněnského kádru, zná situaci, je v obraze. Beran už u týmu působil, tam je kontinuita daná,“ řekl muž, který je o jednání informován, ale nechtěl být jmenovaný, protože do konce dubna ještě nejen hráčům, ale i trenérům dobíhají stávající smlouvy.

To je zřejmě taky jediný důvod, proč Hadamczikovo jméno není v Kometě ještě oficiálně potvrzeno. V květnu se tak ale podle zdrojů deníku Sport stane, s dostatečným časovým předstihem před 11. květnem, kdy letošnímu poraženému semifinalistovi začne letní příprava.

Posily pro Kometu? Možný je Stehlíkův návrat

Osmdesát procent kádru má Kometa pod smlouvami, ty mají například gólman Marek Čiliak, kapitán Leoš Čermák a další důležití muži, některé pozice ale bude potřeba obsadit. Jednou z vytypovaných posil by mohl být i urostlý bek Richard Stehlík, který už brněnský dres oblékal.

Na vývoj na trhu údajně čekají i útočníci s reprezentačními zkušenostmi Vladimír Svačina a Ondřej Roman, které stejně jako Stehlíka nový kouč Alois Hadamczik zná z Vítkovic. Do Komety naopak nezamíří útočník Tomáš Rolinek, o jehož služby byl v Brně značný zájem. Chce být blíž domovu.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud