4. května 2015 • 19:40

Šlendrián za 30 tisíc. Ať mi to strhnou z výplaty, reagoval Hořava

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tečka za případem? Ano. A definitivní. Extraligová disciplinární komise udělila pokutu 30 tisíc korun Miloslavu Hořavovi za jeho výroky z finále play off. „Došlo k naplnění skutkové podstaty přestupku Poškození pověsti extraligy podle § 27 Disciplinárního řádu ELH,“ píše se v prohlášení s dodatkem, že Hořava se jednání komise, na které byl pozván, nezúčastnil, písemně se neomluvil ani nevyužil svého práva vyslat oprávněného zástupce, případně předložit důkazy na svou obhajobu.



„Byl jsem pryč, náš manažer Robert Kysela mi o pozvání řekl, ale to už bylo pozdě. Kdybych to věděl dřív, asi bych se do Prahy vydal a bránil se. Teď už o to nestojím, nechci se v tom dál babrat,“ vysvětlil Miloslav Hořava pro iSport.cz důvody absence u „výslechu“.

Litvínovský trenér rozčeřil finálové dění po šestém utkání, kdy se ostře ohradil vůči liknavému postupu extraligového vedení v případu neregulérních třineckých branek z utkání č. 5.

V severočeském klubu byli přesvědčeni, že kdyby spodní konstrukce branek byla v souladu s pravidly, v pátém duelu by na ledě Ocelářů slavili titul (hosté nakonec padli v nájezdech). Hořava posléze označil chování ligy za hnus a šlendrián, o řediteli soutěže Josefu Řezníčkovi mluvil jako o soudruhovi.

Po zisku zlatých medailí pro Miloslava Hořavu celá aféra skončila, podle svých slov nemá důvod se do dalších půtek pouštět. „Nechce se mi o tom už mluvit, komentovat to. Abych byl upřímný, už mě ta záležitost otravuje,“ prohlásil do telefonu.

Ač nerad, je připravený pokutu uhradit. „Robert Kysela u jednání disciplinárky byl, tak si počkám, co mi k tomu poví. Předpokládám, že když jsem si hubu otevřel já, tak mi tu částku v klubu strhnou a dál to nebudu řešit. Pro mě to tímto definitivně hasne.“

Disciplinární komise upustila od dalšího trestání litvínovské Vervy s odůvodněním, že Hořavovy výroky následně v médiích nepodpořila. Rovněž pak zastavila disciplinární řízení s třineckým klubem, byť uznala, že nainstalované zařízení bylo v rozporu s předpisy kvůli neregulérním vycpávkám u spodních částí tyčí. „Není možné s vyloučením jakékoli pochybnosti prokázat, že by kotouč v čase 73:09 zmíněného utkání nepřešel brankovou čáru z důvodu odrazu od vycpávky spodní konstrukce. Komise také vyloučila, že by bylo pravidlo porušeno úmyslně s cílem poškodit soupeře, neboť vycpávka byla na brance, před níž k inkriminované situaci došlo, chybně umístěna již na počátku utkání. Branka nebyla v jeho průběhu přesouvána a s vycpávkou nebylo nijak manipulováno, přičemž uvedenou branku hájil v průběhu základní hrací doby dvakrát brankář hostujícího mužstva,“ stojí v oficiálním vysvětlení.

„Po zvážení všech okolností dospěla Disciplinární komise ELH k závěru, že porušení Pravidel ledního hokeje, k němuž v tomto případě došlo, nelze kvalifikovat jako závažné a rozhodla, že se disciplinární řízení s klubem HC Oceláři Třinec zastavuje.“

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud