Miroslav Horák
12. května 2015 • 19:16

Rolinkův návrat je na 99 procent jistý. Ale udrží Pardubice Radila?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rolinek, Radil, Kousal. Co jméno, to známá persona, o nichž se v těchto dnech vede hlasitá debata na východě Čech. Pardubický klub dolaďuje soupisku na nový ročník, přičemž řeší velké ryby. Po zisku titulu v roce 2012 následoval strmý pád z výšin, po uzávěrce sezony v předkole play off následovala dvě čtvrtfinále. Tedy nic, co by nároční fanoušci v českém Hockeytownu mohli považovat za úspěch či radost. Dost možná se právě nyní začíná rodit výsledek týmu – na získání či udržení vyřčených jmen může záviset osud příštího extraligového ročníku. Deník Sport posuzuje pardubické šance na zaknihování uznávaných útočníků.



Tomáš Rolinek

35 let, šance na zisk: 99%

Podle všech dostupných informací je prakticky hotovo. Renomovaný pracant se chystá uzavřít s domovským celkem víceletou smlouvu, oficiální oznámení definitivního zakotvení je zřejmě otázkou dnů. Bývalý kapitán národního týmu se po dvou letech vrátí do klubu, odkud neodcházel v nejlepším. Jeho tehdejší přesun do Sparty v sobě obsahoval nůši výčitek z obou stran. Vše je urovnáno, Rolinek nevyužil další holešovickou nabídku, ani laso z Hradce Králové či Brna.

Dušan Salfický, sportovní manažer Pardubic: „Dolaďujeme detaily smlouvy.“

Lukáš Radil

24 let, šance na udržení: 45%

Od loňského podzimu je klubovými nadřízenými naháněn k uzavření nového paktu, jenž podle informací Sportu ve finální fázi vyhlížel velmi interesantně. Stabilní člen reprezentačního kádru však díky výkonům v extralize i národním mužstvu překročil hranice zájmu do ciziny. Věc se má nyní tak, že Radil je s Pardubicemi domluvený, ovšem to ještě neznamená, že zůstane. Dohody hráčů tohoto typu obsahují klauzule o možnosti odchodu v případě zajímavé zahraniční nabídky. A ta je evidentně na stole. Ruské zdroje hovoří o eminentním zájmu celku Jugra Chanty Mansijsk.

Dušan Salfický: „Na tahu je nyní Lukáš. Na smlouvě jsme dohodnuti, teď je na něm, co chce dál.“

Robert Kousal

24 let, šance na zisk: 40%

V průběhu předminulé sezony došlo k situaci, kdy se nadaný, někdy i trochu nevyzpytatelný technik, rozutekl do KHL. Pardubice přišly o klíčového hráče, na druhou stranu pro ně bylo lepší, že se Kousal vrhnul do Podolsku, nikoli do týmu některého z ligových konkurentů. V Rusku nezanechal nijak výraznou stopu, poptávka tamních klubů po útočníkovi není kdovíjaká. A tak se Pardubicím otvírá šance urvat šikovného centra zpět. Klub by tím získal hodně, což platí i pro Kousala. Není mnoho týmů, které by na něm stavěly hru. Pardubice určitě ano.

Dušan Salfický: „Čeká na zahraniční nabídku, cizinu upřednostňuje, tak uvidíme.“

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud