25. května 2015 • 15:47

Rolinek o přestupu do Pardubic: Všechno jsme si vyříkali

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návratu hokejového útočníka Tomáše Rolinka ze Sparty do Pardubic předcházelo jednání s majitelem klubu Romanem Šmidberským a generálním manažerem Ondřejem Šebkem, na kterém si všechny strany vyříkaly důvody, proč se mistr světa z roku 2010 před dvěma lety rozhodl nečekaně odejít do Prahy. Vedení Východočechů totiž tehdy příliš nadšené z rozhodnutí klubové ikony nebylo.



"Pro mne bylo důležité si všechno vyříkat. Každá strana na to měla jiný pohled. Já byl naštvaný, oni byli naštvaní na mě. Začali jsme ale koukat do budoucnosti. Pak už to bylo rychlé," uvedl Rolinek  na neformálním setkání s novináři. "Měl jsem zájem vrátit se domů kvůli rodině, i když na Spartě jsem byl hodně spokojený. Teď jsem v Pardubicích a udělám vše proto, aby hrály nahoře," řekl třiatřicetiletý centr.

O tom, že se vztahy mezi Rolinkem a zástupci klubu narovnaly, svědčí fakt, že podepsal víceletou smlouvu. Teď chce Východočechům pomoct k výraznějšímu úspěchu v extralize. "Poslední roky nebyly nic moc, to je pravda. Cíle musí být postup do semifinále, finále. Nechci mluvit o tom, kdy by se mohl vyhrát titul, ale každý chce vyhrávat. Doufám, že uděláme tým, který by mohl vyhrávat," přál si Rolinek.

Rodák ze Žďáru nad Sázavou by měl společně s Petrem Sýkorou a Petrem Čáslavou patřit ke klíčovým postavám týmu. "Budeme mít velkou zodpovědnost. Je důležité, abychom šli všichni stejným směrem. Nikdo nesmí myslet na kanadské body, ale na tým," řekl Rolinek, jenž patřil i při angažmá ve Spartě mezi oblíbené hráče pardubických fanoušků.

A toho si váží. "Nikdy jsem jim nic špatného neudělal. Jsem rád, že mě podporovali, i když jsem hrál za jiný tým. Uděláme vše proto, abychom je potěšili a aby, i když prohrajeme zápas, bylo vidět, že jsme na ledě nechali vše a bojovali," uvedl Rolinek, který se těší i na start v Lize mistrů. "Máme těžkou skupinu, ale chceme postoupit do play off," řekl k soubojům s Davosem a Färjestadem.

Momentálně už se Rolinek připravuje na další sezonu, netrénuje však s týmem, ale individuálně. "Začal jsme před třemi týdny. První týden byl záběhový, teď už trénuju naplno. Každý den se potkávám s Petrem Sýkorou. Myslím, že budu dobře připravený," řekl Rolinek, který se pravidelně věnuje i fotbalu. Hraje 1A třídu za Srch, kde bydlí. "Fotbal mám rád a pomáhá mi i v kondici. Jen si dávám pozor na zranění," dodal.

Hokejky v obličejích. Pět nešťastných zásahů Třince a Sparty
Video se připravuje ...
Tomáš Rolinek o prohraném zápasu s Kometou
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud