16. června 2015 • 10:50

Bednář: Slavii jsem chtěl pomoct, ale o smlouvu jsem si musel říct sám

Autor: vrb, zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

První ligu vyměnil za extraligu, i když nechtěl. Jaroslav Bednář se po sestupu se Slavií upsal Hradci Králové. Přitom sám toužil pražskému klubu pomoct při návratu mezi elitu. „Měl jsem zájem i chuť pomoct vrátit tým zpátky do extraligy,“ řekl 38letý Bednář v rozhovoru pro deník Sport.



Sám prý vyčkával, až se mu ozve vedení Slavie. „Měsíc jsem čekal na nabídku, potom jsem si o ni dokonce musel říct sám. A jak říkal Luděk Bukač (sportovní manažer), tak opravdu nebyla adekvátní tomu, abych ji podepsal,“ přiznal Bednář .

„Už mám za sebou pár sezon, vybudoval jsem si za tu dobu nějaký kredit. Živím rodinu. Takže to řeknu narovinu, nebudu chodit kolem horké kaše. Ta nabídka opravdu nebyla odpovídající…“ dodala nová posila hradeckého Mountfieldu.

Kdyby byla smlouva odpovídající, ve Slavii by zůstal. „To bych neváhal. Proč bych měl někam cestovat? Mohl jsem zůstat doma a pomoct klub dostat zpátky. Ale teď už koukám dopředu,“ pravil Bednář.

Kdo o mě říká, že jsem potkan, není fanoušek

Reakcí slávistických fanoušků se však nebojí. „A co mám dělat? Poslouchat lidi, kteří o mně tvrdí, že jsem potkan, který klub potopí a utíká? To podle mě nejsou fanoušci… Každý, kdo sportu rozumí, ví, že jsem na ledě nechal vždycky všechno. Ty nesmysly o tom, že odcházím uražený v půlce zápasu, snad ani nemá cenu komentovat. Lidi vědí prd a akorát tvrdí tyhle kraviny… Mně je to jedno. Ukazují pouze sami na sebe, jací jsou fanoušci…“

Pro Hradec rozhodlo to, že projevil velký zájem a má vysoké ambice. Jinak se ještě rozhodoval mezi Plzní a návratem do Švýcarska, ten však s rodinou nakonec zavrhl. „Už se moc těším, mám rád výzvy. A tohle je jedna z nich,“ přiznal Bednář.

ROZHOVOR si MŮŽETE PŘEČÍST V ÚTERNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud