19. června 2015 • 10:32

Karlovy Vary přišly o sponzora. Fatální krize? Sezonu přežijí, ale...

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Extraligová HC Energie přijde o jednoho ze svých hlavních sponzorů Sokolovskou uhelnou. Generální partner karlovarského klubu dnes oznámil, že pozastavuje podporu sportu. Klub ale zřejmě nadcházející sezonu přežije, řekl to jeho prezident Ladislav Trubač. Bez Sokolovské uhelné bude ale budoucnost klubu nejistá. Ještě horší dopad bude mít pozastavená podpora na kluby nižších soutěží, například sokolovský HC Baník.



"Pro nás tvoří podpora Sokolovské uhelné asi 20 procent rozpočtu. Bohužel v regionu je Sokolovská uhelná jedinou firmou, která je ochotná dávat na sport a další aktivity takové peníze," uvedl Trubač. "Tuhletu sezonu máme nějakým způsobem rozjetou a díky majiteli klubu by se to této sezony nijak dramaticky netýkalo. Ale do budoucna je to fatální záležitost," doplnil Trubač.

Podle něj bude krok Sokolovské uhelné pro region těžkou ranou. "Samozřejmě chápu, že se firma musí starat nejprve o své lidi, o zaměstnance. A že je to důsledek sporů z ČEZ. Můžeme jen doufat, že půjde skutečně jen o pozastavení podpory," dodal Trubač.

Kluby v regionu přijdou asi o 100 milionů korun, které těžařská firma každoročně na sport dávala. Tvrdě to dopadne na sokolovské hokejisty. "Mládežnický hokej podporuje město, ale A-tým dospělých je z 90 procent podporován Sokolovskou uhelnou. Pro nás to znamená zřejmě odhlášení ze soutěže," konstatoval Rudolf Francisko, prezident klubu. "Jedinou šancí by bylo, že by pomohlo město, pokud chce druhou ligu udržet," řekl.

TOP góly týdne hokejové extraligy: Radek Duda
Video se připravuje ...
SESTŘIH: 52. kolo extraligy, Olomouc - Karlovy Vary 3:2 po PP
Video se připravuje ...
SESTŘIH: 51. kolo extraligy, Karlovy Vary - Liberec 5:2
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud