Tomáš Vrábel
24. června 2015 • 13:47

Sparta se stěhuje do O2 areny! Slavia musí zpátky do Edenu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová Sparta mění působiště. Přestěhuje se na extraligové zápasy do libeňské O2 areny, kde dosud hrála Slavia. Ta se tak bude muset po pádu do první ligy vrátit do Edenu. Sparta o tom informovala v tiskovém prohlášení, potvrdily se tak informace portálu iSport.cz.



„Dříve nebo později by Sparta musela situaci kolem své haly strategicky řešit a zájem společnosti Bestsport, která O2 arenu vlastní a provozuje, běh věcí urychlil,“ přiznal v tiskové zprávě Petr Speychal, šéf Sportovního holdingu, jenž Spartu vlastní.

Mezi Spartou a Bestsportem, majitelem a provozovatelem O2 areny, se připravuje několikaletá smlouva. Klub měl s holešovickou halou problémy a rekonstrukce pro hokejové zápasy by byla obrovskou finanční zátěží.

Sídlo Sparty včetně mládeže však zůstává v Holešovicích. Sparta už v O2 areně odehraje Ligu mistrů, která je na programu před startem extraligy.

Slavia se tak vrací do Edenu, kde hrála naposledy v roce 2004. Tehdy se však na extraligové finále proti Zlínu přesunula do O2 areny, kde působila až do uplynulého ročníku, v něm však z nejvyšší české soutěže spadla do první ligy.

Posily Sparty porovnávají: Jak se trénuje v KHL a u nás?
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud