Květoslav Šimek
29. července 2015 • 13:25

Fanoušci podpořili kapitána, Kantor měl těžkou premiéru

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hned v prvním přípravném utkání se fanoušci hokejových Vítkovic vytáhli. V průběhu duelu s běloruským Dinamem Minsk (3:5) vyvěsili velký transparent na počest kapitána Jiřího Burgra. Jeho číslo 85 bylo sešité s klubovým znakem, nad tím nápis: Kapitán. Lídr. Legenda.



Osmatřicetiletý kladenský rodák přišel do Ostravy v listopadu 2001 ze Vsetína. Dlouhodobě patří ke klíčovým a také nejlépe placeným hráčům vítkovického týmu. Za čtrnáct sezon je historicky nejproduktivnějším hráčem klubu (631 kanadských bodů) a jeho nejlepším střelcem (254 gólů včetně zápasů ve Spengler Cupu a CHL).

Jenže minulá sezona se Burgrovi hrubě nevydařila. Ve 49 zápasech základní části nasbíral jen 17 bodů (5+12), sám byl se svými výkony nespokojený. V létě podepsal nový kontrakt s Vítkovicemi na dva roky, trenéři Svozil a Petr si od něj kromě zkušeností slibují hlavně pomoc v kabině.

Vítkovický kapitán Jiří Burger se hned v prvním přípravném utkání dočkal vydařené choreografie fanoušků Vítkovický kapitán Jiří Burger se hned v prvním přípravném utkání dočkal vydařené choreografie fanouškůFoto Vojtěch Barta (HC Vítkovice Steel)

„Jirka Burger je dlouhodobě lídrem týmu jak na ledě, tak v kabině,“ říkal při podpisu smlouvy manažer Petr Husička pro klubový web. „Minulá sezona se mu sice asi nepovedla tak, jak by si sám představoval, ale přesto je to velká osobnost našeho týmu, a proto pro nás bylo velice důležité jej udržet.“

Proti Minsku naskočil Burger v centru třetí formace, na křídlech měl šikovného Patrika Zdráhala a bojovníka Petra Strapáče. Několik šancí si vypracovali, nejblíže měl ke gólu právě Burger. V závěru duelu mohl po parádní akci obránce Čerešňáka vyrovnat na 4:4, ale bránu těsně minul.

Brankář Pavel Kantor měl premiéru ve vítkovickém dresuFoto Vojtěch Barta (HC Vítkovice Steel)

Kromě kapitána vítali vítkovičtí fanoušci i brankáře Pavla Kantora. Posila z Hradce Králové chytala poprvé ve vítkovickém dresu. Proti Minsku měl Kantor ostrou a těžkou premiéru. Jeden gól dostal po lajdácké rozehrávce, dva z milimetrových dělovek pod víko a další dva po chybách v obraně.

„Nic moc, jako po prvním zápase,“ glosoval Kantor. „Jsme na ledě první týden, spolupráci s obranou jsme se ještě moc nevěnovali, takže třeba přebírání kotoučů za bránou ještě není ideální. Do ligy ale zbývá šest, sedm týdnů. Stihneme to doladit.“

Kantor by měl být jedničkou Vítkovic, ovšem v týmu jsou i talentovaný Daniel Dolejš a zkušený Filip Šindelář. Oba si zachytají v dalších zápasech, ve čtvrtek hrají Vítkovice v Havířově (18 hodin).

Vítkovice – Minsk 3:5 (2:3, 0:0, 1:2)

Branky: 3. Káňa (L. Kovář, Kolouch), 15. Szturc (Kudělka, Olesz), 41. Hlinka (Olesz, Szturc) – 7. Michaljov, 15. Komarov (Meleško), 19. Drozd (Matěruchin, Lisovec), 48. Cheechoo (Bailen), 60. Bailen. Rozhodčí: Trombík, Šír – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:3, Využití: 0:1. Diváci: 1776

Sestava Vítkovic: Kantor – Kudělka, Štencel, Štich, Sloboda, Klok, Čerešňák, Pastor, L. Kovář – Szturc, Hlinka, Olesz – Kucsera, Balán, Vandas – Strapáč, Burger, Zdráhal – Húževka, Kolouch, J. Káňa.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud