5. srpna 2015 • 04:58

Tvrdá rána tradici: Hokejisté Komety obléknou červené kalhoty

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Verdikt odvolací komise: Rada stihne začátek příští sezony
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Nejen na nové hráče a nové složení trenérského štábu si v přípravném období zvykají fanoušci Komety Brno. Nové jsou i barvy, v nichž jejich oblíbenci nastupují k zápasům – od letošního léta už Kometa není ryze modrobílá, jako to bylo po dlouhá desetiletí. K modrým dresům si mužstvo – zatím na zápasy venku – obléká červené kalhoty.



Domácí kombinaci uvidí brněnští diváci poprvé příští úterý během zápasu proti Slovanu Bratislava a všechno nasvědčuje tomu, že červená bude opět ve hře.

„Je to součást zápasového outfitu, sestávajícího ze speciálního dresu v duchu Království Komety a těchto kalhot pro přípravné období,“ řekl za klub jeho mluvčí Michal Chylík. Věrné „modrobílé“ publikum se s novinkou těžko smiřuje už od začátku přípravy na ledě, kdy hráči v červených kalhotách poprvé vyjeli na trénink.

„Fanoušci to samozřejmě řeší, sice zatím ne nijak moc, protože někteří ještě věří, že jsou to jen tréninkové kalhoty. Myslím, že mnohem víc se to začne řešit po prvním domácím přípravném zápase,“ očekává Pavel Jeřábek, předseda Fan Klubu HC Kometa Brno.

Jestli je v co doufat se definitivně uvidí až krátce před začátkem sezony, momentálně Kometa otázku svých barev v extraligové sezoně nechce komentovat. Jako každý rok chystá pro fanoušky překvapení v podobě slavnostního představení dresu v areálu jednoho z hlavních partnerů. Letos to bude 5. září.

Řada z nich bude zřejmě zklamána. Ti, kteří věří, že červenou barvu bude Kometa nosit i do extraligových bojů, spojují volbu se znakem města Brna, jemuž dominují právě červená a bílá.

„Mě osobně červená barva kalhot vůbec nesedí. Nedovedu si ji představit s domácím bílým dresem… Co jsem zaslechl, tak to nikdo moc nechápe. Bohužel netuším, co ke změně vedlo, ale myslím si, že ke klubovým barvám to nepatří,“ namítá Jeřábek.

Jemu i dalším nezbývá než počkat si na začátek září. Pak bude jasno.



Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud