11. srpna 2015 • 22:46

Rvačky? Když budou potřeba, není problém, slibuje nový bijec Sparty

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příjmením dává vzpomenout slavného ruského hudebního skladatele. A dle referencí, které novou posilu Sparty Michala Čajkovského předchází, uvidí extraliga v nadcházejícím ročníku slušný koncert. Na vážné tóny ale zapomeňte, tohle bude hardrock.



Slovenský obránce, který přestoupil na Spartu z týmu Hershey hrajícím AHL, totiž nechodí pro rány daleko. Má pověst drsného cápka, bitkaře, který trefit bradu soupeře rozhodně umí. „Rvačky prvoplánově nevyhledávám, vždycky jsem chtěl hrát hokej. Na druhou stranu pokud by to mělo zvednout mužstvo, nebo bude třeba udělat nějakou show pro fanoušky, jsem připravený," těší se na start extraligy 23letý bek.

Sparta ve svém týmu jednoho ostrého muže má, Davida Kočího nahradil Miroslav Forman, který vyfasoval loni v základní části 42 trestných minut. Za pěstní potyčky jich byla většina, Jiří Vašíček z hradeckého Mountfieldu by o síle Formanova úderu mohl vyprávět. "Ano, vím, že tu je Míra Forman je. Ten to taky umí sundat. Trenér nám řekl, že máme volnou ruku a jenom si musíme dávat pozor na zbytečná vyloučení,“ prozradil apel kouče Jandače odchovanec Slovanu Bratislava.

Michal Čajkovský není žádné ořezávátko, 5 let v zámoří ho zocelilo
Michal Čajkovský není žádné ořezávátko, 5 let v zámoří ho zocelilo

Rohovnické dovednosti vybrousil Čajkovský v zámoří, kde působil od roku 2010. Muziku tvrdil převážně v nižších soutěžích, ale loni odehrál i několik přípravných zápasů za Washington. "Za Capitals jsem měl v přípravě asi tři bitky, celkem mi tam ty zápasy podle mě vyšly. I trenér byl spokojený, chválil mě. Ale nějak to neklaplo. Nedá se nic dělat. Je to hokej, je to život a jdeme dál,“ je smířený Čajkovský, který vyrostl do 192 cm a váží skoro metrák.

A že nebude přínosem jen do defenzivy, ukázal tento pořízek už v prvním přípravném zápase za Spartu, kdy gólem pomohl otočit vývoj utkání s Libercem na konečných 3:1. "Michal je mladý a agresivní hráč. Věříme, že u nás ukáže, co v něm je, a bude velkou posilou," zavěštil si po získání Čajkovského sportovní manažer Sparty Patrik Martinec.

Tak uvidíme, Sparta vstoupí do extraligy 11. září domácím utkáním s Olomoucí.

Rozhovor s Michalem Čajkovským čtěte ve středečním Sportu


VIDEO: Podívejte se na zámořské bitky Michala Čajkovského

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud