4. září 2015 • 16:56

Bednářovo zranění? Osina v zadku, reaguje hradecký kouč Draisaitl

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do kabiny mu štědrá kasa vedení přivála zajímavé zboží, ale zdaleka ne všechno mohl kouč Mountfieldu Peter Draisaitl o prázdninách řádně prozkoušet. K ruce neměl po mnoho týdnů zejména Jaroslava Bednáře, kterého stále souží bolavá záda a kvůli nimž nastoupil jen do tří přípravných utkání. S bilancí jedné gólové asistence.



Což značí, že příští pátek v prvním extraligovém kole vstoupí Hradec Králové na led proti Vítkovicím s nepříjemným šimráním v krajině břišní.

„Je to nepříjemnost. Taková pain in the ass,“ nazývá osinou v zadku letní trable Peter Draisaitl.

Jen co v kabině přivítal nové akvizice, naplánoval si, jak mu helfnou zejména v přesilovce – palčivé bolesti Mountfieldu v předchozí sezoně. „Potřebuje to ještě pilování,“ tuší týden před dnem D.

Radost z Bednářova dlouhého pobytu v ofsajdu pochopitelně nemá, mimo byl i Adam Courchaine. Očekávaná druhá ofenzivní legie doplněná o Briana Ihnacaka neměla prakticky šanci sehrát se. „Kluci vám odpadávají a vy pořád mícháte sestavou. Komplikace to je. Od toho tu ale jsme, abychom to řešili,“ odmítá trenér fňukat, ačkoli nikdo neví, jak dlouho bude Jaroslav Bednář cítit handicap. „Já se z toho nepos... Moje záda jsou snad úplně nejhorší, vím, jak se Jarda asi cítí, o čem mluví,“ dává Draisaitl najevo, že je třeba řešit práci položenou na stole a nikoli nejasnosti.

S celkovou proměnou kádru je ovšem spokojený. Kvalita se zvedla. „Nicméně pořád to jsou pouze jména na papíře,“ upozorňuje. „V pátek určitě nebudeme ve stoprocentním rozpoložení, ale něco nám ukáže. Očekávám dlouhodobý proces v dostávání z týmu maximum. Přitom ale musíme bodovat,“ ví své.

Ačkoli se v předsezonních odhadech Hradečtí pohybují vysoko, v klubu vědí, že je předpovědi nesmí ukolébat. „To je nebezpečná myšlenka,“ zvedá kouč prst. „Jestli si někdo myslí, že se automaticky podívá do play off, v sezoně se nemusí podívat vůbec nikam. Musíme jít krok za krokem, nejdříve se postarat o vstup, o vývoj týmu přes dlouhou sezonu a na jaře se ukáže…“

Rozhovor s Jaroslavem Bednářem čtěte v sobotním vydání deníku Sport

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud