Adam Sušovský
6. září 2015 • 16:00

Dopita mlčí a klub se zmítá v nejistotě. Co bude s Olomoucí?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trestní oznámení, policejní razie, zabavené účetnictví a tajemný odchod majitele Jiřího Dopity ze střídačky do ústraní. Kolem olomouckého klubu je pěkně dusno. Neklidní jsou z toho především fanoušci. Ti stojí za Dopitou, ale bojí se, že extraligu prodá do jiného města. Olomoucký podnikatel Josef Endl, o němž se mluvilo jako o potenciálním kupci, Sportu řekl, že klub kupovat nebude.



Na zimním stadionu v Olomouci i u majitele tamního klubu Jiřího Dopity zasahovala policie. Jak v pátek informoval deník Sport, na konci července si odnesla účetnictví, které teď leží na stole soudního znalce.

Na klub je podáno několik trestních oznámení a Dopitovi hrozí trestní stíhání. Nejspíš kvůli tomu dva týdny před začátkem sezony rezignoval na pozici asistenta trenéra, aby se uklidil mimo dosah médií.

Neklidní jsou z toho na prahu nové sezony hlavně fanoušci. Řada z nich kritizuje generálního manažera Erika Fürsta a mají strach, že Dopita extraligu kvůli současným problémům prodá po sezoně do jiného města. Tým přitom v přípravě vítězí a trenér Zdeněk Venera letos věří v postup do play off .

„Podle mě to je tak, že Dopita sedl na špek špekulantům a podvodníkům. Podepsal, co mu dali pod nos, a teď je v tom až po uši. A vlastně neví, co se stalo a děje,“ napsal jeden z fanoušků na diskusním fóru klubu poté, co Sport v pátek popsal důvody vpádu kriminalistů na zimní stadion a k Dopitovi domů.

Došlo k rozkolu?

Městem už několik dní kolují spekulace o rozkolu mezi oběma nejvyššími muži v olomouckém hokeji. Jiří Dopita se měl poté, co se policie začala o jeho klub zajímat, ve zlém rozejít se svým dlouholetým spolupracovníkem a generálním manažerem Erikem Fürstem, který měl léta jeho největší důvěru a klub za něj de facto řídil.

Fürst to na tiskové konferenci označil za nesmysl a řekl, že jsou stále přátelé. Dál se ale nechtěl o současných problémech bavit a snažil se je bagatelizovat. I proto, že za vším stojí opět Bohdan Nerušil.

Předseda zadluženého občanského sdružení HC Olomouc, jenž na klub podává trestní oznámení opakovaně již několik let a je velký Fürstův nepřítel. Policie vyšetřování jeho obvinění v minulosti vždy odložila.

Sám Dopita na předsezonní tiskovku nedorazil vůbec. Zdroj Sportu řekl, že je z těchto neustálých žabomyších válek už unavený a chce být mimo dění. Údajně těžce nese tlak, který umocnilo, že policisté vtrhli i k němu domů. To potvrzuje informace, že by Dopita klub nejraději prodal. Jenže jak se nyní zdá, nemá komu.

Dopita nemluví

Vážným zájemcem měl být majitel heren s výherními automaty Josef Endl, mimo jiné také hlavní sponzor klubu. Olomoucký podnikatel ale včera Sportu sdělil, že o koupi klubu ani v nejmenším neuvažuje: „Jsem sponzor, budu sponzor, ale v majetkových strukturách působit nechci,“ řekl důrazně Endl. A tak visí nad budoucností Olomouce velké otazníky. Zatímco majitel Dopita se skrývá.

Deník Sport se včera pokusil kontaktovat Erika Fürsta, ten se ovšem nechtěl bavit a telefon rovnou zavěsil. Dopita odmítl cokoliv Sportu komentovat už o den dřív. Především takové jednání přitom nenechává klidné fanoušky. Ti v diskuzi nemohou pochopit, že ani jeden z nich nemá nejmenší zájem uvést věci na pravou míru. Jen tak by totiž náladu fanoušků mohli uklidnit.

„Jirka (Dopita) by měl s médii i za cenu občasných blábolů mluvit. Lepší když informace budou vědět od něj, než když si to proti němu sami vyšťourají,“ píše v diskuzi jeden z fanoušků, zatímco další se obávají stěhování klubu do jiného města, jaké před dvěma lety zažili fanoušci Českých Budějovic, když jejich klub odcházel do Hradce Králové.

„O prodeji do olomouckého regionu velmi pochybuji. Těžce se shání bohatí sponzoři a natož bohatý majitel,“ myslí si jeden z fanoušků.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud