9. září 2015 • 13:00

Z trosek Dvojčat zachránil 13 lidí, 11. září vhodí hasič puk v Plzni

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Netradiční start extraligového ročníku čeká na fanoušky hokejistů Plzně. Úvodní vhazování před sezonou by měl vhodit Tiernach Cassidy - hasič, který 11. září 2001 zachránil z trosek newyorských Dvojčat třináct lidí a přišel o pět kamarádů. Jejich jména má dnes vytetovaná na vlastní kůži. "Věřím, že se mu dostane vřelého přijetí od našich skvělých fanoušků, protože on je v mých očích ten pravý hrdina," řekl generální manažer klubu Martin Straka, který v letech 2005-08 v New Yorku působil.



Cassidy měl v září 2001 pořádné štěstí v neštěstí. Poraněná záda ho tehdy přesunula do záložní jednotky, která nejezdí na ostré výjezdy a právě to mu s jistotou zachránilo život. „Kdybych byl zdravý, byl bych ve svém družstvu, které vyrazilo zachraňovat v tzv. první linii. Nikdo z nich nepřežil. Večer jsem zbyl sám,“ uvádí v tiskové zprávě Cassidy.

Právě tento muž vhodí v pátek v 17:30, v den čtrnáctého výročí nešťastné události, puk na led na začátek třaskavého derby mezi domácí Plzní a Karlovými Vary. „Katastrofa, jakou byly útoky 11. září 2001 v New Yorku, nesmí být nikdy zapomenuta. Připomíná nám, že jsou na světě i důležitější věci než hokej, a já jsem velmi rád, že mohu pana Cassidyho tímto způsobem v Plzni přivítat a vzdát mu hold," vzkázal Straka .

Celý předzápasový program bude v pátek zahájen již ve 13:00 a potrvá až do 17:15.

Jména svých zesnulých přátel nosí stále u sebe.Foto Jana Křenová

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud