10. září 2015 • 12:24

Méně nájezdů! Jak se budou rozhodovat zápasy v play off extraligy?

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pátek odstartuje nová sezona hokejové extraligy a její vedení připravilo pár drobných změn. Ty se týkají hlavně zápasů v play off, kde se od čtvrtfinále už od pátých zápasů nebude rozhodovat v samostatných nájezdech. I v nové sezoně se také můžete těšit na sestřihy všech zápasů a nejlepší momenty na iSport.cz!



"Na základě zkušeností z minulé sezony, kdy hrozilo, že mistra určí nájezdy, jsme se zástupci klubů diskutovali o tom, zda hrát všechny zápasy play off do rozhodnutí, jako je tomu například v KHL nebo NHL. Nakonec jsme se ale dohodli, že se tak stane od pátého zápasu. Aby nikdo nevyhrál (titul) nebo nepostoupil po penaltovém rozstřelu," uvedl ředitel soutěže Josef Řezníček na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Teoreticky o postupujícím mohou samostatné nájezdy rozhodnout jen v případě, že jeden z týmů vyhraje sérii 4:0. Pokud bude stav série nerozhodný 2:2, pátý duel může nájezdy skončit. Novinka platí pro čtvrtfinále, semifinále a finále. Předkolo play off se bude hrát na tři výhry a do rozhodnutí se bude hrát pouze případné páté utkání.

Nově se také budou nájezdy provádět na obě branky, nikoli na jednu jako dříve. Po problémech s uchycením branky v Třinci při pátém finálovém zápase play off dostali rozhodčí navíc za úkol před utkáním kontrolovat takzvanou vycpávku. "Už před soutěží ale byly kluby důrazně instruovány a branky jsme kontrolovali," řekl Řezníček.

Velký průvodce EXTRALIGOU. Už v pátek ve Sport Magazínu
Video se připravuje ...

Delegáti také budou ve vybraných zápasech kontrolovat rozměry vest a kalhot brankářů, doposud rozhodčí přeměřovali betony, lapačku a vyrážečku. Byla také zavedena jednotná metodika pro úpravu ledové plochy během komerčních přestávek. Po ročním experimentu budou opět domácí týmy hrát ve světlých variantách dresů.

Nezměněn zůstal herní systém soutěže. Základní část má opět 52 kol, celky na 1. až 6. místě postoupí přímo do čtvrtfinále a týmy na 7. až 10. pozici bude čekat předkolo play off.

Nejhorší čtveřice se představí ve skupině o umístění na 11. až 14. místě, poslední dva týmy bude následně čekat baráž s dvěma nejlepšími celky první ligy. Nový mistr bude znám nejdříve v úterý 19. dubna, případný sedmý finálový zápas je na programu o týden později.

Světový šampionát se uskuteční v Rusku a první duel je na programu 6. května.

Parádní otočka Zámorského v nájezdu rozhodla o výhře Zlína v Chomutově
Video se připravuje ...

V samostatných nájezdech byli v 5. semifinále úspěšnější hráči Komety
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud