11. září 2015 • 04:50

Platy hokejistů v extralize: Kdo si za měsíc vydělá půl milionu?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

S Ruskem to srovnání neobstojí, absolutně ne. Ale pozor, i v prostředí extraligových stadionů si lze velmi slušně vydělat, mnohdy i více než v elitních severských soutěžích. Deník Sport přináší v den zahájení nové sezony přehled měsíčních odměn nejlépe honorovaných hokejistů soutěže. Kdo stojí na špičce žebříčku?



Na rovinu je třeba říci: jedná se o neoficiální pořadí. Kluby extraligy trvají na utajování mezd hráčů, jež si pro své služby najímají. To na druhou stranu neznamená, že jsou veškeré údaje zaplombované a považovány za státní tajemství. Nejsou. Za ledovou oponou panuje solidní přehled o tom, kde, kdo a za kolik. Nyní dostáváte tu příležitost i vy.

Z informací, které deník Sport zhruba po týdenním pátrání nashromáždil, nevyplývá šokující zjištění. Za lákavou finanční jistotou se vyplatí vyrazit do Třince, to se všeobecně ví. Pokud někde, tak ve Slezsku platí vždy v termínu a na pásce se objevují oku lahodící sumy. V součtu s perfektním zázemím a dobrými vztahy uvnitř organizace jde o lákavou destinaci.

Velký průvodce EXTRALIGOU. Už v pátek ve Sport Magazínu
Video se připravuje ...

Zrovna v Třinci platí, že čím silnější je tým, jsou na tom s výdělkem lépe i hráči. V klubu sázejí na prémiový program, který podle znalců nemá jinde v soutěži konkurenci. Má to logiku: pouze mistrovský titul je pro vedení Ocelářů adekvátní odměnou za poskytnuté podmínky. Více výher = více peněz. V pořádku.

Předchozí řádky jsou důležité pro uchopení toho, oč tu běží. Základní měsíční mzda stěžejního třineckého hráče zase tolik nevybočuje ze zvyklostí, které v hokeji panují dlouhé roky. Na plat 400 tisíc korun dosáhne řada extraligových plejerů, rozdíl vzniká právě v bonusech za získané body do tabulky.

Extraliga na iSport.cz: Sestřihy ze zápasů, nej góly, parádní akce
Video se připravuje ...

Za tříbodové vítězství může leckdo utržit 30 tisíc, podle jednoduché matematiky 10 tisíc za bod do tabulky. Ve smlouvách pak najdete bonusy za postupy v jednotlivých kolech play off.

„Když se daří, vydělají si v Třinci někteří za měsíc 600 nebo i 800 tisíc,“ řekl Sportu velmi dobře informovaný zdroj, který se na nejvyšší hokejové scéně pohybuje dlouhé roky. Vězte, že nejde o ojedinělý názor.

Jistým protikladem může být případ Jaroslava Bednáře , jenž má v nejvyšší soutěži nastavenou „svoji“ neměnnou cenu: činí 5 milionů korun. Proslýchá se, že jeho měsíční gáže se pohybuje okolo 500 tisíc korun s tím, že po sezoně, během prázdnin, dostává buď minimální příspěvky, anebo žádné. Ani tohle není ligová vzácnost, zrovna v Třinci takový model rovněž znají.

Nejlépe placení hráči v extralize:

500 000+

Rostislav Klesla , Jakub Klepiš , Zbyněk Irgl (všichni Oceláři Třinec) 

500 000

Jaroslav Bednář (Mountfield HK)

Téma o platech hráčů v hokejové extralize čtěte v pátečním vydání deníku Sport 

Titulní strana deníku Sport Titulní strana deníku SportFoto Deník Sport

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud