12. září 2015 • 10:06

Hadamczik vs. Růžička 1:0. Kometa zářila, Chomutov nedal gól

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V nových dresech se v pátek představili Jaroslav Bednář, Marcel Hossa či Tomáš Kaberle, i tak ale větší pozornost možná poutali jiní muži odbývající si své premiéry. Trenéři Alois Hadamczik z Komety a Vladimír Růžička z Chomutova se vrátili na extraligové střídačky a okořenili tak letošní hokejovou sezonu. První jmenovaný slavil výhru, ten druhý odcházel ze zápasu bez bodu.



Těžší start měl ambiciózní nováček z Chomutova, úvodní bitva nového ročníku totiž Růžičkovu partu zavedla na led vicemistra z Třince. Kdo čekal ustrašené bránění, ten se mýlil. Houževnatá a odhodlaná sestava protkaná několika bývalými hráči Slavie zvládla s favoritem dlouho držet rytmus.

Výsledek 3:0 je nakonec lehce matoucí, domácí mužstvo totiž dvě branky vstřelilo až v poslední minutě. "Vzhledem ke kvalitám Třince jsme přijeli s defenzivní taktikou. V úvodních dvou třetinách jsme se bránili dobře, ale pak byla velká škoda, že jsme po chybě v závěru druhé třetiny inkasovali. Snažili jsme se vyrovnat, šance tam byly, perfektně jsme sehráli i power play, ale tentokrát nám to tam bohužel nespadlo," řekl po utkání žurnalistům Vladimír Růžička.

Rukopis zkušeného trenéra byl na vzhledu utkání poznat, soupeři mohou tedy od začátku ligy vidět, že Chomutov nebude lehkým protivníkem. „Osobně mě výkon Chomutova nepřekvapil. Ani trenéry a další kluky. Byli jsme na to připravení, že mají výborného trenéra a budou hrát to, co Slávka dlouhé roky. Poctivou obranu a na brejky. To se potvrdilo, hráli to velmi dobře,“ chválil po utkání brankář Peter Hamerlík.

SESTŘIH 1.kola: HC Oceláři Třinec - Piráti Chomutov 3:0
Video se připravuje ...

Hadamczik a Kometa bez problémů

To Alois Hadamczik měl podstatně klidnější start do ročníku. Jeho Kometa sice prohrávala 0:1, jeden z černých koní soutěže ale rychle ukázal svou sílu a nakonec Liberec přestřílel v poměru 5:2. "Hráli jsme lépe než v přípravě, diváci byli fantastičtí," řekl v rozhovoru pro pořad Dohráno České televizi Hadamczik. Mezi novináře totiž po utkání nedorazil...

Začátek byl ale hodně krušný, zkušený kouč se mračil především po první inkasované brance v početní nevýhodě. Pak už měl ale spíše důvody k úsměvu.

"Každý trenér má svoje. My jsme se půldruhého měsíce připravovali na to, co chceme hrát. Nyní bych už v tom nic extra nehledal. Snažili jsme se dodržovat taktiku, kterou po nás trenér vyžadoval. To je prostě naše práce," řekl po zápase útočník Vojtěch Němec, jenž si vyslechl jen jednu připomínku kouče.

SESTŘIH 1.kola: Kometa Brno - Liberec 5:2. Hadamczik se uvedl výhrou
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud