13. září 2015 • 20:50

První bitka sezony: Vlach pořádně zvalchoval mistra Pavelku

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Máchal rukama, aby ještě víc vybudil tribuny. Jenže ty beztak šílely. Liberecký hokejista Jaroslav Vlach právě zvalchoval litvínovského obránce Tomáše Pavelku a nakopl tím domácí k vítězství 4:1. I pro boxerského šampiona však končil večer v bolesti.



Ztráceli drajv, ztratili i vedení 1:0. Bílí Tygři se během druhé třetiny v klání s mistry dostali psychicky i herně dolů, práce jim najednou nešla od ruky. A tak zasáhl Jaroslav Vlach. Třiadvacetiletý forvard, který umí dát gól, nahrát. Ale také sundat rukavice.

K tanci si tentokráte vybral za soka Tomáše Pavelku a nedal mu příliš šancí na nějaký výraznější odpor. Svými ranami ho zasypal, sám jich moc neinkasoval. Možná žádnou. „Pravda, podařilo se to. Ale hlavně jsem chtěl pomoci týmu. Dát nám nějaký impuls,“ vysvětloval posléze.

První bitka sezony: Vlach zvalchoval Pavelku z Litvínova
Video se připravuje ...

Ještě při odchodu na trestnou lavici hecoval fanoušky, aby jeho snahu ocenili výraznějším povzbuzováním, kynul tribunám. „Vím, že i tohle je moje role. Každý má v týmu nějaké úkoly, každý si je snaží plnit,“ říkal ve vší skromnosti.

Ale pochval se dočkal. Například od zkušeného spoluhráče Michala Birnera. „Předvedl dobrý fight a předvedl ho v pravou chvíli,“ libovala si letní posila. „Jsme rádi, že ho máme. Je to šikovný hráč a tohle je u něj taková nadstavba,“ vypíchl bitkařské dovednosti.

Jenže i z lovce se může stát kořist. Zvlášť, když se proti ní postaví Michal Trávníček. Litvínovský kapitán je tvrďák, každý v lize to ví. A Vlach teď obzvlášť dobře. Ti dva si dali dostaveníčko u mantinelu a zdravý z něj bohužel odjel jen úřadující mistr.

„Ale nemyslím, že by mě nějak chtěli výrazněji dohrávat. Tohle prostě vyplynulo ze hry, stane se to,“ přijímal Vlach bolest tlumenou třemi léčivými body do tabulky.

 

SESTŘIH 2.kolo: HC Bílí Tygři Liberec - HC Verva Litvínov 4:1
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud