Adam Sušovský
19. září 2015 • 05:00

Červenkův první lup za Piráty: Ukázal genialitu, slíbil zlepšení

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vzpomněli si na souhru ze Slavie i reprezentace, a byl z toho nádherný gól. A ještě k tomu vítězný. Roman Červenka vyšperkoval svou premiéru v Chomutově geniální přihrávkou zpoza brány, na kterou si sjel Michal Vondrka a ránou do vinglu rozhodl zápas s Pardubicemi. Piráti takhle rozhodli o výhře 3:1 v samotném závěru, Červenka byl vyhlášen mužem zápasu.



MATCH OVERVIEW LEGACY

Už se zdálo, že se duel za stavu 1:1 přehoupne do prodloužení. Do konce třetí třetiny zbývalo něco mále přes šedesát vteřin a Roman Červenka vjel za pardubickou branku. Tam jakoby hra zamrzla. Dlouhé vteřiny čekal s pukem na hokejce, než se mu uvolní spoluhráč. „Už jsem neměl moc sil, takže mi nic jiného nezbývalo,“ přiznal 29letý útočník, proti kterému nikdo z bránících hráčů přesto neměl odvahu vystartovat. A to byla osudová chyba.

Na ledě totiž byl i Michal Vondrka. A ten si s Červenkou rozumí moc dobře, co se toho spolu ve Slavi i reprezentaci nahráli... „Viděl jsem, jak si puk přidržel a díval se na mě, tak jsem to pochopil,“ popsal Vondrka. Od modré čáry pak vystartoval do předbrankového prostoru v plné rychlosti. V ideální chvíli dostal přesnou přihrávku na hokejku, a nechytatelně jí pověsil do sítě. O chvíli později navíc pečetil výhru gólem do prázdné brány.

Červenkův první zápas: Ukázal genialitu, slíbil zlepšení
Video se připravuje ...

Pochvalná slova ovšem po zápase padala hlavně na Romana Červenku. V premiérovém zápase byl vyhlášen hlavní hvězdou zápasu, asistenci si totiž připsal také u prvního gólu Vladimíra Růžičky. „Hlavně při tom druhém ale ukázal svou genialitu,“ chválil jej na pozápasové tiskovce Jan Šťastný, asistent chomutovského trenéra.

I sám Červenka kvitoval, jak se mu zápas vyvedl. „Málokdo má od sebe větší očekávání, než mám já sám. Mám letos velkou motivaci, i když hraju extraligu. Hodně lidí se mě ptá, jestli to ode mě nebyl krok zpátky, ale já se na tenhle hokej těším a chci si ho užít. Z tohohle pohledu byl tohle pro mě skvělý začátek,“ prohlásil Červenka, který si zahrál ostrý zápas poprvé od mistrovství světa.

A také proto slíbil, že se bude ještě zlepšovat: „Nebylo to jednoduché. Docházely mi v závěru síly. Když nemůžeš a nemáš sílu, nemůže to být dobré ani herně. To ale bude zápas od zápasu lepší,“ řekl Červenka.

SESTŘIH 3. kolo: Piráti Chomutov - HC Dynamo Pardubice 3:1
Video se připravuje ...

Tento samostatný únik Romana Červenky gólem neskončil
Tento samostatný únik Romana Červenky gólem neskončil

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud