25. září 2015 • 22:44

Smolař Ton! Obnovil si zranění, s Tenkrátem hrál jen jednu třetinu

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pouze dvacet minut trvala obnovená spolupráce velkých kamarádů Petrů Tona s Tenkrátem v dresu Komety Brno, kam Tenkrát přišel jako volný hráč na měsíční zkoušku. Po první třetině zápasu proti Olomouci (2:3 po sn) musel Ton ze zápasu odstoupit s podezřením na obnovení zranění ruky, s nímž se potýkal už v letní přestávce. 



MATCH OVERVIEW LEGACY

Měl obrovskou šanci, když se hned v prvním střídání ve 2. minutě řítil sám na olomouckého gólmana. V přesilovce v 15. minutě pro změnu chystal gólovku Petru Tenkrátovi, jemuž posílal puk před brankoviště. To byly nejlepší momenty Petra Tona v jeho prvním soutěžním zápase v letošní sezoně. Po první přestávce už se ze šatny nevrátil. Za 5:40 minut stihl osm střídání.

„Měl zdravotní problémy. Po první třetině šel dolů, protože ještě není doléčený. Uvidíme v dalších dnech, jak to bude vypadat,“ řekl ke zranění svého kanonýra asistent brněnského trenéra Karel Beran.

A tak zůstal jeho parťák Petr Tenkrát v původně nejstarším útoku extraligy (v součtu 116 let) sám s centrem Leošem Čermákem. Křídla se jim točila.

„Myslím si, že to z naší strany nebylo špatné. Sice první třetina celého našeho mančaftu nebyla dobrá, tam nás Olomouc dostala pod tlak… My jsme měli pár dobrých střídání. Těžko hodnotit. Na ledě jsme spolu byli párkrát,“ hodnotil spolupráci Leoš Čermák.

SESTŘIH: 5. kolo: HC Kometa Brno - HC Olomouc 2:3 po nájezdech
Video se připravuje ...

Zkušený centr bral na vědomí, že Tenkrát s Tonem se dobře znají, takže si k taktice a souhře mají co říct. „Chtěli jsme hrát jednoduše, tlačit se do střely. Střely jsme tam nějaké měly, závar myslím ani ne. Těžko hodnotit. Jsou střídání, kdy nejste na puku, jen bráníte. Po první třetině se u nás začala křídla točit, stačili jsme si jen něco rychle říct před střídáním, hra už byla dost rozbitá,“ dodal brněnský kapitán.

Tenkrát sám měl dvě velké šance, ale připsal si také dvě trestné minuty. Ve druhé třetině dohrával situaci před olomouckou brankou tak vehementně, že vletěl do brankáře Konráda a musel na trestnou.

„Dojížděl jsem obránce, dostával jsem se před něj a on dobře uhnul. Najednou tam byl gólman, kterého jsem přes toho beka neviděl. Neměl jsem kam uhnout a dopadlo to, jak to dopadlo. Úmysl v tom nebyl,“ vysvětloval situaci.

Zleva Jan Knotek z Olomouce a Jakub Koreis z Brna.
Zleva Jan Knotek z Olomouce a Jakub Koreis z Brna.

Na kamaráda Tona se těšil, teď mu přeje brzké uzdravení. „V první střídání jel Toňák jel sám na bránu, kdyby dal, hrálo by se nám líp. Pak odstoupil a hrálo se v různých složeních. Doufám, že bude (Ton) brzo v pořádku. Co se mé hry týká, bylo znát, že jsem hrál po delší době. Prvních pár střídání jsem se do toho dostával. Pak už to bylo lepší a lepší,“ hodnotil svůj návrat do extraligy.

Ve druhé třetině se na něm možná lehce projevila nerozehranost, když v tutovce volil místo zpracování puku rychlou střelu a jen trefil Konráda.

„Dostal jsem výbornou přihrávku, měl jsem ale málo času, tak jsem zkusil z otočky vystřelit. Gólman to výborně chytil. Co dodat? Zrovna v té druhé třetině jsme byli daleko lepší a mělo padnout víc gólů,“ řekl.

A tolik propíraný věk nejen jeho, ale celého útoku? „Samozřejmě jsme slyšeli rýpání, že budeme nejstarší lajna. To neovlivníte, roky nikde nechováte. Ale není všechno jen o věku, pořád máme co nabídnout a tak to já osobně beru. Určitě se necítím na to, kolik mi je, a pokud je výkonnost a nejsou zranění, nevidím v tom problém.“

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud