27. září 2015 • 22:10

Réway selhal, Sparta padla. S nájezdy je problém, věděl Hlinka

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Páteční představení Martina Réwaye se v neděli nereprízovalo a hokejová Sparta v Litvínově padla po nájezdech 2:3. Penaltové rozstřely jsou jejím problémem, když se je pro svůj tým nezíská mladý Slovák, pak nikdo. Tahle rovnice už platí druhou sezonu, tentokrát ji potvrdil zásah Viktora Hübla.



SESTŘIH: 6. kolo: Verva Litvínov - HC Sparta Praha 3:2 po nájezdech
Video se připravuje ...

Byla to proti Hradci Králové ze strany dvacetileté naděje přehlídka šikovnosti. Tři proměněné nájezdy, tři góly. Ale hned neděle ukázala, že ani Martin Réway netrefí vždy. V Litvínově místo bekhendové kličky zvolil střelu a Jaroslav Janus chytil.

Pražané vyslali ještě Daniela Přibyla a Lukáše Pecha. Ani jeden nebyl úspěšný. Důležitá disciplína se svěřencům trenéra Josefa Jandače moc nedaří. V ročníku 2013/14 měli bilanci 2:4 a v minulém se k ní propracovali dvakrát, jednou uspěli. Znovu díky Réwayovi.

„Je to tak, že za posledních x zápasů je dával jenom on. Takže v tom trošku problém asi je, když nemáme těch úspěšných exekutorů víc,“ věděl Jaroslav Hlinka, kapitán poražených. „Je to hodně o rozpoložení těch hráčů, kteří se k tomu postaví. Ale dá se to i trénovat,“ věděl.

On sám jel naposledy v play off 2014, kdy neproměnil a Sparta padla v důležitém duelu s Kometou Brno. „Teď jsou určení jiní hráči,“ vysvětloval. Věděl, že jeho tým mohl duel ukončit dříve. Ideální příležitost měl v prodloužení díky přesilové hře čtyř proti třem.

„Měli jsme rozhodnout, bohužel. Na Litvínovu bylo vidět velké nasazení, bylo znát, že tu výhru hodně potřebují. Ale my jsme to chtěli stejně, nedá se nic dělat,“ věděl. „Navíc jsme hodně hráli v oslabení a to nebylo ideální,“ dodal.

Další klání čeká rudé „S“ ve středu v Liberci a bude doufat, že se mu do sestavy vrátí útočníci Jan Buchtele a Tomáš Netík, kteří v nedělní partii kvůli zdravotním indispozicím chyběli. I oni by mohli pozvednout nájezdovou produktivitu.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud