27. září 2015 • 20:24

Kometa padla v Hradci. Budeme si muset promluvit, zní z týmu

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pátek doma porážka s Olomoucí (2:3n), v neděli v Hradci Králové 1:3. Kometa neprožila hodnotný víkend, s jedním bodem nemůže být ani trochu spokojena. Když v 6. kole Tipsport extraligy poražení hráči opouštěli led, přes šest tisíc diváků mohutně aplaudovalo vítězům. Ovace vestoje, poklona hradeckým triumfátorům. To Brňané opouštěli východní Čechy kyselí.



Řečeno slovy klasika: stejné chyby, stejné známky. S Hanáky Kometa inkasovala gól ve 3. minutě, v Hradci zkraje druhé minuty… A když poté v 11. minutě zásah Adama Courchaina napodobil Bedřich Köhler, taktika hostů se začala řítit střemhlav dolů.

Ne, s těmito starty a doháněním manka v Brně ukojení panovat nebude. Dá se spíš očekávat důrazná domluva osazenstvu kabiny. „Vstupy do zápasu nemáme dobré, musíme to řešit a musíme se o tom pobavit,“ prohlásil Karel Pokorný, asistent kouče Aloise Hadamczika.

SESTŘIH: 6. kolo: Mountfield HK - Kometa Brno 3:1
Video se připravuje ...

Hosté vstoupili do prestižního duelu skutečně laxně, takhle se o body nehraje. Prvním brněnským útočníkem, který vystřelil na gólmana Svobodu, byl až ve 13. minutě Jan Hruška… To už Brno zasypalo klíčové dvougólové inkaso.

„Ačkoli jsme věděli, že Hradec hraje důrazně v předbrankovém prostoru, nechali jsme si dát hned první gól z brankoviště, následně z dvojnásobné hradecké přesilovky. Hradec má natolik kvalitní hráče, kteří si to dokážou sehrát. Vrátili jsme se do zápasu v druhé půlce první třetiny, druhá část už byla vyrovnaná, měli jsme možná víc ze hry, bohužel gól se nám podařilo dát až začátkem třetí třetiny. Na jeden gól se tady těžko vyhraje,“ shrnul zklamaný druhý trenér Pokorný.

Vítězná střela padla z hole beka Karla Pilaře, ale autorství bylo připsáno Bedřichu Köhlerovi, jemuž přesilovková rána škrtla při výskoku o brusli. „Já jiné góly ani nedávám,“ pousmál se hradecký bojovník, pro nějž to byl premiérový zásah sezony. „Karel mi říkal, že to trochu změnilo směr kotouče,“ popisoval.

Za gól byl samozřejmě rád, ale ještě víc za stoupající úroveň hry Mountfieldu. „Už v pátek na Spartě (3:4n) jsme chtěli hrát trochu tvrdší hokej, víc ubírat síly obráncům soupeře fyzickým hokejem. To jsme produkovali hlavně v první třetině,“ pochvaloval si hradecký útočník.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud