Richard Šíma
27. září 2015 • 20:35

Přesilovky? Nechtěli jsme mít v televizi nulu, žertoval olomoucký Laš

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Také díky dvěma gólům vstřeleným v přesilovce sestřelili Olomoučtí hokejisté rozjetý Chomutov výsledkem 5:2. Utnuli tak chomutovskou sérii vítězství na čísle čtyři, sami vyhráli počtvrté za sebou. Poprvé v této sezoně dokázali Hanáci využít přesilovou hru. A Chomutov naopak poprvé v sezoně v oslabení inkasoval.



„Jak je to možné? Myslím si, že Chomutov udělal velkou chybu, že se po rozbruslení nedíval, jak ještě honem tu přesilovku narychlo nacvičujeme. Oni se před zápasem rozbruslili, a místo aby se dívali, odešli z ledu, to byla klíčová chyba,“ pravil olomoucký útočník Marek Laš s kamenným výrazem ve tváři. Má legrácky tohoto typu pronášené s naprosto vážnou tváří rád.

On to byl, kdo využil první olomouckou hru v početní převaze. O platnosti jeho gólu musel rozhodovat videorozhodčí a chomutovský gólman Miroslav Kopřiva měl navzdory uznané brance o její regulérnosti pochyby.

SESTŘIH: 6. kolo: Olomouc - Piráti Chomutov 5:2
Video se připravuje ...

„V první chvíli byl v našem brankovišti olomoucký hráč a puk tam nebyl. Pak se mi to odrazilo na beton a ještě předtím, než jsem to stačil nějak přikrýt, ten hráč šťouchal do betonu. Což si myslím, že rozhodčí mohl písknout. Posoudili to, jak to posoudili,“ pravil chomutovský gólman, jenž po třetím inkasovaném gólu opustil branku a pustil do ní Jana Strmeně.

Laš s Kopřivovým výkladem nesouhlasil. „Viděl jsem puk před jeho betonem, tak jsem do toho šel. A pokud jsem do toho dal větší sílu a gólmanova zapřená noha povolila, tak to bohužel,“ řekl olomoucký útočník.

Na otázku, jak je možné, že Olomouc dokázala vstřelit Chomutovu dva góly v přesilovce, když dosud v této sezoně v početní výhodě neskórovala, si Laš přichystal ještě jedno originální vysvětlení.

„Viděli jsme, že při televizním utkání vždycky ukazují tabulku hráčů, kteří v přesilovkách střílejí góly. My máme hrát v televizi v pátek a báli jsme se, že bychom tam měli leda tak pět hráčů s nulou. Tak jsme si řekli, že s tím něco uděláme,“ poznamenal Laš. Opět s vážnou tváří.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud