5. října 2015 • 12:02

Vary hlásí posilu se zkušenostmi z NHL. Přichází kanadský bek Rodney

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty Karlových Varů posílil kanadský obránce Bryan Rodney, který má na kontě 34 startů v NHL za Carolinu a Edmonton. S posledním týmem extraligové tabulky podepsal smlouvu do 30. dubna příštího roku. Jednatřicetiletý hráč v uplynulé sezoně působil v mezinárodní lize EBEL v italském Bolzanu.



"Záměrem vedení je jednak posílit defenzivu, ale také produktivitu v přesilových hrách. Ty se nám dlouhodobě nedaří a od Bryana si slibujeme, že nám s touto herní činností výrazně pomůže," řekl klubovému serveru generální manažer Karlových Varů Miroslav Vaněk.

Rodney si v dresu Bolzana připsal v 52 zápasech včetně play off 30 bodů za sedm branek a 23 asistencí. "Po celou svou kariéru každou sezonu vykazuje vysokou produktivitu. Zároveň jeho příchod velmi výrazně zvýší konkurenci mezi našimi obránci a doufáme, že přinese i pověstnou kanadskou tvrdost a nasazení," doplnil Vaněk.

V NHL nasbíral Rodney 13 bodů za gól a 12 asistencí. V nižší AHL, kde hrál za Hartford, Albany, Charlotte, Syracuse, Oklahomu, Manchester a Milwaukee, zaznamenal v 463 duelech včetně play off 242 bodů za 45 tref a 197 přihrávek. V sezoně 2003/04 byl v barvách Kingstonu nejproduktivnějším obráncem juniorské ligy OHL.

Rodney se po cestě z Toronta zapojí do tréninku v úterý. Premiéru v dresu Karlových Varů by si měl odbýt v pátek v Olomouci, hned v sobotu pak hrají Západočeši na ledě Vítkovic.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud