Richard Šíma
10. října 2015 • 04:58

Dusno v Olomouci. Připravil videorozhodčí Karlovy Vary o bod?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S pocitem křivdy opouštěli Olomouc hokejisté Karlových Varů po porážce 1:2. Mohl za to neuznaný gól Marcela Haščáka, o jehož neregulérnosti hosté pochybovali. Nejvíce samotný Haščák, jenž je přesvědčen, že vyrovnávací gól měl platit. Videorozhodčí branku neuznal pro domnělý zásah rukou. Dostupný videozáznam ale nic takového jednoznačně nepotvrzuje. A Haščák? Dušuje se, že kotouč rukou vůbec nezasáhl.



Vše se událo ve 45. minutě za stavu 2:1 pro Hanáky. Haščák se pokoušel téměř z nulového úhlu dostat puk za záda gólmana Konráda. Teč olomouckého útočníka Zemana způsobila, že kotouč se zvedl a začal padat za Konrádovo rameno. V tu chvíli se po něm Haščák ohnal.

„Chtěl jsem ho chytit, jenže jsem ho minul. Nezasáhl jsem ho a on se od gólmana odrazil do branky. Byl jsem přesvědčený, že rozhodčí gól uzná,“ řekl slovenský útočník v karlovarských službách, pro něhož by to byla už druhá trefa v zápase.

VIDEO: Podívejte se na sporný (ne)gól

MOMENT: Sporný gó Marcela Haščáka
Video se připravuje ...

Jenže videorozhodčí usoudil, že branka byla neregulérní. „Bylo nám to zdůvodněno tím, že gól byl dosažen rukou,“ řekl po utkání Tomáš Mariška, karlovarský asistent trenéra. Víc záležitost komentovat nechtěl s tím, že ještě neviděl videozáznam.

Z něj je patrné, že Haščák se po kotouči ohnal. Ale jeho dotek puku rukou vidět není. Spíše se zdá, že kotouč se do branky odrazil skutečně od brankáře Konráda a že gól platit měl. Ostatně ani brankář Mory si žádného Hanákova zásahu rukou do kotouče nevšiml. „Já jsem ale pořádně neviděl, co se děje. Puk najednou vyletěl, já ucítil, že se mi dotknul hlavy a najednou tam byl. Ani jsem nevěděl, že je v brance. Rozhodčí rozhodl, jak rozhodl, štěstí pro nás,“ pravil olomoucký gólman.

Olomouc si i díky spornému okamžiku ze 45. minuty duelu připsala už šesté vítězství v řadě.

SESTŘIH: 9. kolo extraligy, HC Olomouc - HC Energie Karlovy Vary 2:1
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud