12. října 2015 • 04:40

Neuvěřitelný zákrok! Kašík netušil, že ukradl gól panu Bednářovi

Autor: abd
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zákrok zlínského Libora Kašíka proti extraligové ikoně Jaroslavu Bednářovi může směle kandidovat na hokejového Oskara. Tihle dva se potkali v 25. minutě. Hradec sevřel hosty ve třetině, najednou před Bednářem zívala prázdná branka. Útočník zápěstím zvedl puk. V tu chvíli se z odněkud vynořila Kašíkova lapačka a schovala ho. Hala ztuhla, diváci chvíli nechápali, co se stalo. Na tribunách padala jediná otázka: Jak tohle nemohl dát?



„Byla tam dorážka do prázdné, dva hráči sami. Jen jsem máchl do prázdna, reflexivně proti puku. V prvním momentu jsem ani nevěděl, že to mám v lapačce. Až když rozhodčí rozpažil, tak jsem to zjistil. Byl jsem rád, že tým držím za stavu 1:0, ale pak přišlo dvojnásobné oslabení a stejně jsem dostal gól,“ vypravoval zlínský gólman.

Po zákroku byl v euforii. Zakřičel si, několikrát zatřásl hlavou. Bylo znát, jak si skvostný okamžik užívá. Dostal ho do varu. I když vůbec nevěděl, komuže kotouč chytil. „Netušil jsem, že to byl pan Bednář,“ stydlivě se usmál.

Kašík na čáře ukradl gól Bednářovi!
Video se připravuje ...

Hradecká šestadvacítka popohnala rozhodčí k videu, rukavicí ukazovala do branky. Zbytečně. Gól neplatil. Jednoduše proto, že nepřešel brankovou čáru. „Byl jsem si jistý, že košík lapačky měl za čárou. Ale asi ne. Už jsem starší, tak asi špatně vidím. Kamera ukázala, že to v bráně nebylo. Nicméně tohle se musí dávat. Vždyť jsem měl prázdnou bránu,“ nechápal se Bednář.

Přesto měl po zápase radost. Hradec po dvou porážkách urval tři body. Zlín silou vůle přetlačil 2:1. „Poslední dvacku jsme se uspokojili a přestali jsme hrát. Byly to nervy až do konce,“ odplivl si.

Zlín nepředvedl u Orlice špatné představení, byl střelecky aktivnější (30:19), jenže body to nepřineslo. Zase nepřineslo. Mužstvo padá do průšvihu, stejně jako v první polovině minulé sezony. V Hradci se zvedalo ze stavu 0:2, v poslední třetině snížilo a posledních pět minut nevylezlo z útočného pásma. Remízový gól ale nedalo. „Dali jsme gól, měli jsme o co hrát. V závěrečném tlaku jsme již neměli štěstí, abychom srovnali,“ prohodil zlínský asistent Juraj Jurík.

SESTŘIH: 10. kolo extraligy, HC Mountfield HK - PSG Zlín 2:1
Video se připravuje ...

Litvínovský útočník František Lukeš (vlevo) a útočník Pardubic Jan Kolář.
Litvínovský útočník František Lukeš (vlevo) a útočník Pardubic Jan Kolář.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud