12. října 2015 • 11:45

Gilotina v Pardubicích! Končí kouč Říha i manažer Šebek

Autor: kzw
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na základě dlouhodobě neuspokojivých výsledků došli nejvýznamnější akcionáři hokejového klubu Dynama Pardubice k závěru, že je třeba uskutečnit razantní změny. Novým generálním manažerem klubu se od pondělí stává Pavel Rohlík, jenž nahradí Ondřeje Šebka, který byl z této funkce odvolán. Novým hlavním trenérem A týmu Dynama Pardubice byl jmenován Richard Král, který povede první mužstvo spolu s Markem Zadinou. Dosavadní trenérská dvojice Miloš Říha – Václav Baďouček u mužstva končí.



„Dlouhodobým cílem provedených změn je návrat hokejových Pardubic mezi top týmy extraligy. Krátkodobým cílem je zvrat vývoje sezony,“ řekl majoritní akcionář klubu Roman Šmidberský a doplnil: „Výše zmíněné změny nejsou pouze reakcí na aktuální postavení v tabulce, ale jsou výsledkem dlouhodobě neuspokojivého fungování klubu.“

Ve funkci generálního manažera končí Ondřej Šebek, jenž ji převzal v květnu roku 2012. „Ondřeji chci poděkovat za vykonanou práci pro náš klub, i jeho zásluhou je nyní ve zdravé ekonomické kondici,“ uvedl Roman Šmidberský.

Novým generálním manažerem klubu se stal Pavel Rohlík, který působí třetí sezonu na pozici sportovního ředitele mládeže. „Pavel Rohlík se vrátil před dvěma sezonami do naší organizace v době, kdy pardubická mládež byla v útlumu. Pozvedl její úroveň a navrátil jí respekt, o čemž svědčí nejen třiadvacet povolaných mládežnických reprezentantů. Také tím dokázal své organizační a manažerské schopnosti. Pavel je obrovský patriot, má smysl pro detail a vyžaduje pevnou disciplínou. Mezi zvažovanými jmény byl jednoznačně naší první volbou,“ zdůvodnil volbu Roman Šmidberský.

SESTŘIH: 10. kolo extraligy, Litvínov - Pardubice 1:2
Video se připravuje ...

„Nabídky si vážím a se vší odpovědností ji přijímám. Mým cílem je návrat Pardubic do míst, kam patří. Základem všeho je tvrdá práce, tu budu po všech vyžadovat. Jedním z prvních kroků bude oživení týmu, aby se co nejdříve zlepšil. Dále chci ve své střednědobé koncepci více zapojit naše odchovance, aby hráli za A tým Dynama, jako se mi to dařilo u mých bývalých juniorů – jmenujme Jana Buchteleho, Lukáše Radila, Roberta Kousala nebo Tomáše Noska,“ řekl nový generální manažer klubu Pavel Rohlík. Dušan Salfický zůstává ve funkci sportovního manažera klubu. „Dušan má výborný hokejový přehled, je pracovitým člověkem, který má spoustu kontaktů a má mou plnou důvěru,“ doplnil.

Veškeré změny jsou výsledkem dohody mezi hlavními akcionáři. „Také statutární město Pardubice vnímá současnou sportovně neúspěšnou situaci. Všechny kroky jsme učinili ve snaze změnit vývoj sezony,“ prohlásil pardubický primátor Martin Charvát.

U A týmu Dynama Pardubice končí dvojice Miloš Říha – Václav Baďouček, první mužstvo povedou Richard Král a Marek Zadina, kteří druhým rokem trénují juniorský tým. „Oběma trenérům děkujeme za odvedenou práci pro náš klub. Rozhodli jsme se týmu dodat impulz v podobě jmenování nové trenérské dvojice. Oba jsou progresivní koučové, kteří se vzájemně respektují a dosahují u mládeže Dynama výborných výsledků. Navíc se jim daří začleňovat do týmu mladé talentované hráče,“ uvedl sportovní manažer klubu Dušan Salfický. Na pozici trenéra brankářů končí Vladimír Dohnal.

ROZHOVOR S NOVÝM TRENÉREM DYNAMA RICHARDEM KRÁLEM SI PŘEČTĚTE ZDE>>>

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud