14. října 2015 • 11:53

Lundqvist jako Čiliak! Fantoma Komety ocenil i prestižní list z Kanady

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až na úroveň NHL se dostal zákrok, kterým minulý pátek zmrazil Marek Čiliak, brankář Komety Brno, Oceláře z Třince. Lapačka slovenského fantoma okouzlila vysoce prestižní server The Hockey News, podle jehož názoru bude zázračný Čiliakův manévr při dorážce Erika Hrni posuzován jako jeden z nejlepších za poslední roky.



The Hockey News připomíná, že Marek Čiliak je nedraftovaný 25letý gólman, jehož jméno nepatří mezi největší hvězdy mezinárodního hokeje. Že mu nenáleží velká individuální ocenění ani odchytané významné zápasy na reprezentační úrovni.

„Na konci sezony budou jeho jméno fanoušci vzpomínat, až se bude diskutovat o jednom z nejlepších zákroků posledních let,“ připomíná však server.

MOMENT: Marek Čiliak předvedl výborný zákrok proti střele Erika Hrňi
Video se připravuje ...

Čiliak se v před necelým týdnem během zápasu v Třinci v téměř beznadějné pozici vrhnul před dorážku Erika Hrni, před nímž už zívala odkrytá branka. Puk se mu podařilo vyrazit a bránící brněnská sestava se vzápětí mohla osvobodit.

„Vypadalo to jako jistý gól – než se Čiliak vrátil do postavení a odvrátil střelu lapačkou mimo nebezpečí,“ popisuje The Hockey News. „I z Hrňova pohybu je jasné, že si byl skoro jistý, že právě střílí branku,“ stojí v článku. Ten dodává, že Čiliakův postřeh byl o to cennější, že zachránil Kometě body za vítězství 2:1.

Obvykle stoicky klidný Čiliak byl sám se svým výkonem spokojený.

„Po delší době to byl konečně zápas, kdy mě puky trefovaly. Dostal jsem se do tempa a to jsem potřeboval,“ řekl. A k tomu, jak se mu podařilo Hrňovi šanci zmařit: „Byla to situace, kdy si musíte říct, že buď střela půjde po ledě, nebo vzduchem. Snažil jsem se dát lapačku na úhel jeho hokejky a vyšlo mi to. Stihl jsem se přesunout.“

The Hockey News v textu, přes veškerou chválu na adresu jemu neznámému brankáři z české extraligy, podotýká, že přestože byl zákrok fantastický, ještě nebyl na úrovni magie švédského veterána Henrika Lundqvista. A co náhoda nechtěla, v noci na dnešek se právě Lundqvist v zápase svých New York Rangers proti Winnipegu (1:4) blýsknul téměř identickým počinem, jaký předvedl Čiliak v Třinci.

VIDEO: Podobný zákrok Lundqvista proti Winnipegu

Slovenský reprezentant nelenil a video s Lundqvistem si umístil na svůj facebook. Jemnou narážkou tím ukázal: „Podívejte se, moc nás, kteří tohle umí, po světě není.“

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud