20. října 2015 • 21:23

Hadamczik vychválil Krále: Nechápu, že v Třinci nevisí jeho dres

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

V úterním podvečeru v Brně proti sobě poprvé stanuli jako trenérští soupeři, přitom v minulosti oba pojila úspěšná společná práce v Třinci. Alois Hadamczik po vítězném extraligovém zápase Komety s Pardubicemi (6:1) vyzdvihl, jak výborného podřízeného v osobě Richarda Krále měl před lety v Třinci. A zároveň si rýpl do nynějšího vedení klubu, které odmítá bývalé ikoně Ocelářů vyvěsit repliku dresu v nové aréně.



MATCH OVERVIEW LEGACY
20. 10. • 17:20
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
6:1
ONLINE
20. října
17:20
HC Dynamo Pardubice
HC Dynamo Pardubice
Góly

Domácí: 04:46. V. Němec, 06:09. Burian, 27:08. J. Hruška, 39:16. Čermák, 43:14. T. Vondráček, 53:51. Burian

Hosté: 23:45. J. Svoboda

Sestavy

Domácí: Čiliak (Falter) – Spang, Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Malec, Stehlík, Štindl – Ostřížek, J. Hruška, V. Němec – J. Káňa, H. Zohorna, T. Vondráček – Burian, Čermák (C), T. Svoboda – R. Zohorna, Raška, Dočekal. Trenér: Alois Hadamczik.

Hosté: Kristan (8. Maxwell) – Čáslava (C), Šeda, Havlík, Štajnoch, Ščotka, Bokroš, Nedbal – Rolinek, Redenbach, Sýkora – Poulíček, Marcinko, Tybor – Starý, Tomášek, Kolář – J. Svoboda, Nahodil, Havlík. Trenéři: Marek Zadina, Richard Král.

Rozhodčí

Hradil, Hejduk – Gebauer, Lederer.

Stadion

DRFG Arena

Návštěva

7245 diváků

„Dodnes mě mrzí, že když přijedu do Třince, nevidím pod stropem haly viset Richardův dres,“ prohlásil kouč Komety, jenž působil v Třinci ve dvou vlnách deset let a na této adrese získal v roli hlavního trenéra stříbrnou a bronzovou medaili (1998 a 1999). „To on byl nejlepším hráčem Třince všech dob, nikdo mi to nevymluví. Mám právo to říct,“ pokračoval kouč, jenž třinecký hokej v minulosti výrazně pozvedl.

Nynější 45letý pardubický šéf střídačky strávil v Třinci nejplodnější léta kariéry, také deset let v období 1995-2005, stal se tam nejpopulárnější osobností, fanoušci ho zbožňovali. Postavil si tam rovněž dům a jeden čas patřil do městského zastupitelstva.

SESTŘIH: 12. kolo extraligy, HC Kometa Brno - HC Dynamo Pradubice 6:1
Video se připravuje ...

Ale vše skončilo hořce, rozkmotřil se s šéfy. „Měl jsem tam ještě na dva roky smlouvu a najednou mě vyhodili. Třinec se mnou rozvázal smlouvu ze dne na den. Bylo to divné,“ vzpomínal Král před rokem v rozhovoru pro Deník. „Když byly problémy v mé poslední sezoně, tak fanoušci stáli za mnou, což pan majitel neskousl vůbec. Prý pronesl, že můj dres tam nikdy viset nebude. Jedině že bych v něm visel já…“

Pro Hadamczika zůstává Král velkou třineckou ikonou. „Musím říct upřímně, že to pro mě byl v klubu nejlepší hráč a nejlepší parťák. Zabudoval Pletku, Marka, Havláta, velmi dobře se mi s ním spolupracovalo,“ povídal zkušenější kouč, když jeho kolega zelenáč seděl jen metr od něj. „Chci Richardovi popřát, ať se mu v nové roli co nejvíce daří a má šťastnou ruku. Ať i v trenéřině naváže na svoje hráčské úspěchy. Hokejista to byl velice chytrý, jsem si jistý, že jako trenér má svým hráčům co předat,“ podíval se na Krále.

Ten mu pak u dveří podal ruku. „Dík,“ řekl ještě.

Kouč Komety Alois Hadamczik zdraví fanoušky v zápase s Pardubicemi, v extralize to byl jeho 700. duel
Kouč Komety Alois Hadamczik zdraví fanoušky v zápase s Pardubicemi, v extralize to byl jeho 700. duel

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud