23. října 2015 • 14:56

Réwayův agent o přeřazení: Nejde o kázeň, ve Spartě není šťastný

Autor: hok, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šokující páteční odpoledne si zažili fanoušci hokejové Sparty. Jejich slovenský šikula Martin Réway vzkázal, že za pražský tým v současné době nechce nastupovat a klub ho tak přeřadil do prvoligových Benátek. Co se bude dít dál? "Jsou tu dvě možnosti. Buď hráčská výměna v rámci extraligy, nebo odchod do ciziny," řekl hráčův agent Michal Sivek v rozhovoru pro iSport.cz.



Proč Martin Réway dál nechce nastupovat za Spartu?
"Seděli jsme spolu a probírali jeho současnou situaci. On se teď necítí ve Spartě šťastný a má pocit, že je načase udělat změnu. Po sezoně mu končí smlouva a my jsme po zvážení všech následků tohoto kroku zažádali vedení o výměnu. Není tedy rozhodně přeřazen z kázeňských důvodů. Dnes už Martin trénoval v Benátkách a zatím není vyloučeno, že za ně nastoupí. Se Spartou teď hledáme řešení, aby byli všichni spokojení."

Co by si teď sám hráč tedy představoval?
"Jsou tu dvě možnosti. Buď hráčská výměna v rámci extraligy, aby Sparta dostala nějakou hráčskou kompenzaci. Ale Martin přece jen vede bodování soutěže, takže by ta výměna musela být hodně zajímavá. Ve druhém případě není vyloučené angažmá v zahraničí. Všechno je zatím v začátcích, stále hledáme řešení se Spartou. Není to otázka hodin, může se to protáhnout."

Nemáte strach, že působení v Benátkách by mohlo hráči spíše ublížit?
"Myslím si, že to mu neublíží. O hokejových kvalitách Martina není pochyb. Spíš záleží na tom, jestli v první lize nastoupí. A pak samozřejmě hrozí spíš například nějaké zranění."

O hráčských kvalitách asi není třeba pochybovat, ale v poslední době jsou občas zpochybňovány hráčovy lidské vlasnosti.
"Já znám Martina odmalička a moc dobře vím, jaký je. Vím taky, že kolem tohoto tématu je určitá bublina, která je trochu nafouknutá. Já musím říct, že se vyvíjí nejen jako hokejista, ale i jako člověk. Není to sice takový ten klasický příkladný idol, ale určitě to s ním není nijak špatné, nebo za hranou."

Vy se na něj po osobnostní stránce snažíte nějak působit?
"Martin má kolem sebe tým lidí, kteří se mu snaží odjakživa pomáhat. Ať už byl v Kanadě, nebo na Spartě. I my se snažíme ho nějakým způsobem směrovat i když samozřejmě za svůj život je zodpovědný sám. Ale jak říkám, v poslední době udělal velký pokrok, a ta bublina kolem něj splaskne. Na Réwyho můžu říct jen dobré věci."

Martin Réway proměnil všechny tři nájezdy a rozhodl o výhře
Video se připravuje ...

EXTRAliga: Senzace soutěže? Réwayův klenot a vyzrávající Boleslav
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud