27. října 2015 • 21:20

Neomluvitelné! Nemáme se od čeho odrazit, stýskal si Marušák

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádná stíhačka, ale ještě hloubější uvrtání se do marasmu. Zlín si nechal sebrat jasně vyhraný zápas s Olomoucí, nestačilo mu vedení 3:0 a z moravské bitvy neshrábl na domácím ledě ani bod. Formu hledá tým a také jednotlibvci. Včetně nejzkušenějšího beka Jiřího Marušáka, který se rozehrává po dlouhém zranění. „Zase začínáme od nuly, je to neomluvitelné,“ prohlásil obránce po kolapsu proti Hanákům.



Co se stalo ve 26. minutě, kdy hosté ve vaší přesilovce 5 na 3 vstřelili třetí branku?
„Moje střela přišla zbytečně brzy, možná jsme měli zkusit ještě nějakou kratší mezihru a já si měl najít lepší pozici. Bohužel jsem trefil prvního hráče, pak už se to nabalovalo. Puk se jim odrazil pěkně do jízdy, nahráli si takovou žabku, kterou trefíte jednou z desíti, byl z toho gól...Všechno to začalo mojí chybou."

Dnes jste smolných momentů zažili až nezdravě moc, že?
„Neumíme si udržet chladnou hlavu v důležitých momentech, jako jsou konce třetin. Za stavu 3:0 jsme se měli zkoncentrovat a pokusit se třetinu uhrát na jistotu. Jenže okamžitě jsme inkasovali na 3:1, pak přišla moje minela a 3:2. To bere strašně moc sil."

SESTŘIH: 7. kolo extraligy, HC PSG Zlín - HC Olomouc 3:4
Video se připravuje ...


Proč ale k takovým situacím opakovaně dochází? Přemíra nervozity?
„Dva rychle inkasované góly nebyly kvůli nervům, to byla spíše lehkovážnost. Až pak začínají pracovat nervy. Na pohodě nám to nepřidá, zase začínáme od nuly. Je to neomluvitelné.“

Pak už to byla velká křeč, souhlasíte?
„Bojovali jsme až do konce, těžko někomu něco vytknout, ale lehkost byla pryč. Olomouc si to pohlídala, hrála jednoduše, když potřebovala, udržela se na puku. Nějaký tlak jsme měli, jenže nebylo to takové, jako jsme si vytvořili na začátku do stavu 3:0."

Ze série čtyř střetnutí před svými diváky máte po třech utkáních jen tři body, to je hodně málo...
„Vzhledem k bilanci předchozích domácích zápasů jsme chtěli v každém utkání něco urvat. Doufali jsme, že by nás to stabilizovalo. Jenže po dobrém zápase s Kometou to v neděli s Litvínovem nebylo nic moc a dnes taky ne. Je málo momentů, od kterých se můžeme odrazit.“

MATCH OVERVIEW LEGACY

MOMENT: Dva góly Olomouc po chybách zlínské obrany
Video se připravuje ...

Tam už ne! Olomoucký Valenta zabloudil na špatnou trestnou
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud