2. listopadu 2015 • 04:30

Na, dej mi gól! Machovský namazal soupeři, do branky už to nestihl

Autor: hp, tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

O výsledcích v posledních kolech extraligy často rozhodují hrubky. K brankáři Sparty Pöpperlemu a litvínovskému obránci Gerhátovi se připojil i plzeňský gólman Matěj Machovský. Ten v 16. extraligovém kole proti Liberci nahrál za bránou Dominiku Lakatošovi, do klece se už vrátit ovšem nestihl. "Myslel jsem, že druhý bek bude za mnou," vysvětlil Machovský po utkání, ve kterém Plzeň vyhrála po samostatných nájezdech 5:4.



MATCH OVERVIEW LEGACY

Hrubka ho mrzet nemusela. Plzeňský brankář Machovský za stavu 1:1 ve třinácté minutě nahrál soupeři na gól. Za bránou špatně rozehrál a do brány se nestihl vrátit včas. "Zavřeli mi jednu stranu, zkusil jsem druhou, bohužel tam byl hráč a pak už jsem to nestihl zpátky, to se stává," smutnil.

Druhého plzeňského obránce totiž neviděl, a tak si myslel, že je přímo za ním. Ale nebyl. "Právě proto jsme to tam dával, že jsem neviděl našeho druhého beka, myslel jsem, že bude za mnou a že to pak rozehraje, ale bohužel ho předskočil Liberečák a byl z toho gól," kroutil hlavou.

Hrubka Machovského
Video se připravuje ...

Naštěstí ho hrubka nijak zvlášť mrzet nemusela, Plzeň přišla pouze o bod. Dokázal tožiž vychytat liberecké střelce v samostatných nájezdech. "Na nájezdy se cítím dobře, věřím si celkem a dneska se to vyplatilo," usmíval se.

Z výhry se nakonec radoval i plzeňský asistent Ladislav Čihák. "Bylo to velmi vyrovnané utkání, které musely rozhodnout až nájezdy. Musíme sportovně přiznat, že Liberec byl aktivnějším a o trošku lepším týmem."

Neuznaný gól Liberce
Video se připravuje ...

Prohraný zápas naopak zlobil libereckého kouče Filipa Pešána. Sudí jim totiž v prodloužení neuznali branku, na kterou se můžete podívat ve videu výše. "Byli jsme v utkání aktivnější, měli jsme velké množství střel. Naše zraky se upínají k prodloužení a neuznanému gólu, který byl podle mého názoru regulérní," nechal se slyšet. Liberec je v tabulce stále na prvním místě, Hradec Králové však stáhl jeho náskok na pouhé dva body.

CELÝ SESTŘIH: Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 4:5 po SN
Video se připravuje ...

Zleva liberecký brankář Ján Lašák, obránce Martin Ševc a útočník Plzně Michal Poletín
Zleva liberecký brankář Ján Lašák, obránce Martin Ševc a útočník Plzně Michal Poletín

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud