12. listopadu 2015 • 10:08

Fanoušci Třince si stěžují: Zakázali nám oslavu Krále

Autor: jab,
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do Werk Areny přijel jako kouč hostujícího týmu, lupem tří bodů za výhru 1:0 navíc prohloubil krizi Třince. Přesto fanoušci Ocelářů vítali nového šéfa pardubické střídačky Richarda Krále aplausem. Richááááárd Kráááááál, dunělo z ochozů. A návrat legendy mohl být ještě důstojnější, nebýt zásahu ochranky na stadionu.



Fans měli na počest návratu klubové legendy na třinecký stadion připraveno choreo. Díky za 567 důvodů k radosti, stálo na transparentu. Zřízenci ochranky Werk Areny jej ale neumožnili rozvinout.

"Mělo se jednat pouze o poděkování za výkony na ledě, které pro Třinec Ríša nepochybně odvedl," vysvětlují organizátoři svůj záměr na facebookové stránce Třinec - hokejové srdce Slezska.

Obrázek chorea, které mělo být prezentováno ve Werk Aréně na počest Richarda Krále Obrázek chorea, které mělo být prezentováno ve Werk Aréně na počest Richarda KráleFoto Facebook.com/TrinecHokejoveSrdceSlezska

Král během svého působení v Třinci nasbíral 209 gólů a přidal 359 asistencí. Za deset let (1995-2005) pomohl Ocelářům vybojovat ligové stříbro a bronz. S vedením klubu, konkrétně prezidentem Jánem Moderem, se ale dostal do sporu a nyní je v Třinci nežádoucí.

"Včerejší choreo nemělo nic společného s Moderem, neměla to být žádná provokace či urážka," doplňují fans Ocelářů na facebooku.

K incidentu se vyjádřil i šéf fanklubu Ocelářů Marek Broda. "Kluci ze skupiny Oceloví maniaci, kteří připravují všechny kreslená chorea, přinesli velkou plachtu a choreo, na kterém chtěli vyjádřit poděkování za to, co Richard Král na ledě pro Třinec odvedl. Ochranka nám to roztáhnout nedovolila, že to prý není vhodné. Není to žádný náš boj s vedením, jen to vnímáme tak, že Ríša toho v Třinci hodně dokázal, patří k nejlepším hráčům historie. Za to jsme mu chtěli vyjádřit dík. Nic víc."

"Vedení klubu o zákazu chorea nic neví, situaci budeme prověřovat," reagoval Tomáš Želazko, tiskový mluvčí HC Oceláři. Zástupci Ocelových maniaků situaci odmítli komentovat.

Král vypsal svačinu a byl nadšený z přijetí

Krále po výhře 1:0 těšilo vyvolávání jeho jména i jména asistenta Marka Zadiny, který v Třinci také působil. O choreu po utkání nevěděl. „Zaslechl jsem skandování. Jsem rád, že fanoušci nepodlehli nějakému tlaku a zachovali se, jak se zachovali,“ těšilo pardubického trenéra, který před duelem vypsal bonus.

„S Markem (asistentem Zadinou) jsme vypsali svačinu, co dělají všichni kluci. Nic speciálního jsme nedělali. Pro kluky to byl normální zápas jako každý jiný. Pro nás to bylo trošičku speciální." uzavřel Král.

NÁVRAT Krále. Fanoušci Třince vyvolávali jméno klubové legendy
Video se připravuje ...

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice - Piráti Chomutov 4:1
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud