Květoslav Šimek
13. listopadu 2015 • 19:52

Kalous ven, křičeli fandové. Kouč Třince je po debaklu vyslyšel a končí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třinečtí Oceláři jsou bez trenérů. Jiří Kalous a Václav Varaďa podali po historickém debaklu v Ostravě (Vítkovice vyhrály 7:0) rezignaci. A šéfové klubu ji po rychlém rozhodování přijali.



MATCH OVERVIEW LEGACY

„Krátce a jednoduše, utržili jsme další lekci a ta byla tím příslovečným hřebíčkem, který změnil koloběh v třineckém hokeji pro letošní sezonu,“ řekl pár desítek minut po zápase viceprezident třineckého klubu Jan Czudek. „Jirka Kalous nabídl rezignaci a tu jsme po vzájemné dohodě přijali.“

U týmu končí i asistent Václav Varaďa. A to i přesto, že nespokojení třinečtí fanoušci byli už nějaký čas nespokojení s prací a výsledky Jiřího Kalouse. „Kalous ven! Kalous ven!“ dunělo z třineckého kotle i během narůstajícího skóre v Ostravě. Nejradikálnější z nich musela dokonce vítkovická ochranka odhánět od třinecké střídačky.

Jan Czudek přijal rezignaci hlavního trenéra Kalouse
Video se připravuje ...

„Přiznám se, že ještě v reprezentační pauze měli všichni hráči i trenéři naši výraznou důvěru,“ říkal Czudek. „Já stále věřím, že ten tým je velmi silný. Musí dostat ale zásadní impulz a musí se to změnit hlavně v hlavách hráčů, aby to šlo a hráli opravdu tak, jak umí.“

Trenér Jiří Kalous, který dovedl Oceláře v minulé sezoně k suverénnímu vítězství v základní části a ke stříbrné medaili, své rozhodnutí bezprostředně po zápase nekomentoval. Na tiskovku místo něj přišel tiskový mluvčí.

SESTŘIH: 18. kolo extraligy, HC Vítkovice Steel - HC Oceláři Třinec 7:0
Video se připravuje ...

Kdo bude novým trenérem Ocelářů? Šéfové hledají řešení. Ale nebude to prý sportovní manažer Pavel Marek, který tým v minulosti trénoval. Dočasným řešením by mohla být výpomoc Jiřího Juříka a Marka Malíka, kteří vedou druholigovou farmu ve Frýdku-Místku.

„Nevylučoval bych to jako dočasné řešení. Natvrdo budeme chtít novou trenérskou dvojici dotáhnout během příštího týdne,“ dodal Czudek.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud