14. listopadu 2015 • 05:00

Naštvaný kouč Draisaitl po lekci Sparty: Celý večer jde do kýblu…

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na rozehranou a výrazně živější Spartu neměli. Pražané, kteří si reprezentační přestávku vyplnili dvěma zápasy Champions League s finským Oulu, přijeli do Hradce Králové výborně připraveni. Bruslivý hokej na mezinárodní úrovni, to byl účinný recept Sparty na poněkud mátožný Mountfield.



MATCH OVERVIEW LEGACY
13. 11. • 18:00
Mountfield HK
Mountfield HK
2:5
ONLINE
13. listopadu
18:00
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
Góly

Domácí: 22:02. Courchaine, 31:40. Kukumberg

Hosté: 05:09. Černoch, 19:44. Barinka, 21:02. Sabolič, 32:59. Barinka, 58:38. A. Kudrna

Sestavy

Domácí: Kacetl (Svoboda) – Pláněk, Vydarený, Pilař, Čáp, Dietz, Frühauf, Hronek – J. Kudrna, Knotek, Šimánek "C" – Bednář, Kukumberg, Dej – Červený, Ihnačák, Courchaine – Köhler, Vantuch, Honejsek. Trenér: Peter Draisaitl.

Hosté: Lukáš (Langer) – Čajkovský, Barinka, Eminger, Polášek, Hrbas, Švrček – Netík, Klimek, Buchtele – Sabolič, Hlinka "C", Kumstát – Hamilton, Cingel, A. Kudrna – Forman, Pech, Černoch. Trenér: Josef Jandač.

Rozhodčí

Šindler, Horák – Frodl, Skopal

Stadion

FORTUNA aréna, Hradec Králové

Ten před skoro sedmi tisíci fanoušky nestačil v očekávaném šlágru na soka 2:5 a spadl na čtvrté místo Tipsport extraligy. Trenér poražených Peter Draisaitl byl logicky naštvaný, zklamaný.

Ačkoli jeho tým dorážel na Spartu, snížil na 2:3 a připravil si řadu zajímavých šancí, celkově bylo vidět, že v zápase tahá za kratší konec. Naprosto spravedlivá porážka.

A navrch pak výstižné hodnocení hradeckého kouče. „Nám se ten večer nepovedl. Celou dobu prakticky nebylo jasné, co chceme hrát. To, co bylo připraveno, jsme nebyli schopni převést na led. Bylo to takové rozházené. Dopředu tam ještě nějaké šance byly, ale dozadu jsme byli otevření jako kdoví co… Celý ten večer skončí maximálně v kýblu,“ prohlásil jedinečně, jak to v soutěži umí snad jen on.

Jedním z těch hráčů, od kterého se očekával frontální nátlak na soupeřovu obranu, nepochodil. Jaroslav Bednář sice připravil druhý gól pro Romana Kukumberga, sám však v sadě gólových příležitostí selhal. „Postihla mě střelecká impotence,“ shrnul to lakonicky. „Aspoň, že dnes jsem měl hodně střel. Podle mě víc, než za předchozích patnáct zápasů. To je jediné pozitivní. Jinak to není dobrý, čekají se ode mě góly a já je nedávám. To nám taky nepomohlo k lepšímu výsledku,“ mrzelo ho.

Na symboliku pátku třináctého nevěří, chyby shlédl u sebe, ve vlastním týmu. „Ne, na pátek třináctého já nevěřím. Faktem je, že se hrozně nadřeme na každý gól, stojí nás to hodně sil. Sparta ukázala hokejovost. Nebyl to z naší strany povedený zápas. Nezbývá než zavřít oči a připravit se na úterý,“ nasměroval revanš na duel v rozloženém Třinci.

Choreo hradeckých fanoušků v zápase proti Spartě.
Choreo hradeckých fanoušků v zápase proti Spartě.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud