18. listopadu 2015 • 15:56

Litvínovu došla trpělivost. Padají pokuty, jedná se o posilách

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení mistrovského Litvínova po šesté porážce za sebou, po které zůstává Verva v extralize poslední, došla trpělivost a jedná o změnách v kádru. Na severu Čech dávali přes nevydařený start do sezony týmu šanci, aby se výkonnostně zvedl, ale doba chránění úspěšného kádru z minulého ročníku skončila.



"Výkonnost některých našich hráčů zůstává za očekáváním. Vzhledem k sérii šesti porážek a pádu na poslední místo v tabulce v minulých dnech jednáme nyní o posilách týmu formou hráčských výměn," uvedl generální manažer Litvínova Robert Kysela na oficiálních stránkách klubu.

Na programu jsou i finanční postihy. "Také připravujeme soubor opatření ke zvýšení herní kvality stávajících hráčů v mužstvu. To se týká jak sportovních výkonů hráčů, tak finančního ohodnocení formou krácení hráčských odměn," uvedl Kysela.

Na severu Čech jsou smíření s tím, že po ztrátě ofenzivních lídru Martina Ručinského a Jakuba Petružálka, gólmana Pavla Francouze i asistenta trenéra Miloslava Hořavy staršího nemají ambice na obhajobu titulu. Ale takový propad v tabulce vedení nečekalo.

SESTŘIH: 20. kolo extraligy, BK Mladá Boleslav - HC Verva Litvínov 5:3
Video se připravuje ...

"Podávat stejně kvalitní a úspěšné výkony jako v minulé sezoně je momentálně nad naše možnosti. Příčiny již byly prezentovány. Ale v obětavosti a poctivosti našich výkonů se musíme loňské sezoně přiblížit. Budou to muset pochopit i všichni hráči. Je potřeba zapomenout na loňský úspěch a probudit se," prohlásil Kysela.

Doba hájení v Litvínově je pryč. "Vzhledem k dlouhé předchozí sezoně, dosaženému úspěchu, kratšímu času na přípravu a náročnému úvodu nové sezóny se startem v Lize mistrů, jsme v úvodu letošního ročníku drželi trochu nad hráči ochrannou ruku a měli trpělivost s některými slabšími výkony," řekl Kysela. "Dali jsme hráčům důvěru, chtěli jsme jim dopřát klid a pocit, že za nimi vedení klubu a trenéři stojí. Každá trpělivost ale musí mít své meze."

Krize týmu totiž v poslední době prohloubila. Na třinácté Karlovy Vary i dvanáctý Zlín ztrácí Litvínov shodně dva body, za desítkou alespoň pro předkolo play off má osmibodové manko. "Uděláme všechno proto, abychom probudili hráče, které probudit lze, a přivedli jiné místo těch, kteří to nepochopí. V současné době jednáme s několika kluby o případných výměnách," dodal Kysela.

SESTŘIH: 18. kolo extraligy, HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň 1:3
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud