Adam Sušovský
18. listopadu 2015 • 22:45

Řepík nechápal rozčílení Sparty: Regulérní gól, chyba Švrčka!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenhle moment rozproudil diváky k nepříčetnosti! Šlágr 20. kola hokejové extraligy přinesl i hodně sporný gól. Liberec na Spartě vyrovnával na 3:3 poté, co Michael Řepík v brankovišti zabránil zákroku brankáři Lukášovi. „Ale to byla chyba obránce Švrčka. Měl mě tlačit ven, ne do brány,“ řekl Řepík po zápase. Na sporný moment se můžete podívat v přiloženém videu. Liberec nakonec neudržel vedení 4:3 a padl na Spartě v šesté sérii nájezdů, i to mu ale stačilo k tomu, aby se vrátil do čela extraligy.



Té situaci jste byl nejblíže. Byl jste to vy, kdo byl v brankovišti a bránil zákroku brankáři Lukášovi. Jak jste to viděl?
"Já myslím, že to byl regulérní gól. Je to chyba Švrčka, že mě tlačí do brány. Je to přece jejich gólman, měl mě tlačit ven z brankoviště a ne do brány. Masíroval mě zezadu, já jsem se vůbec nemohl dostat z brány. Myslím, že to byl úplně regulérní bod."

Už se vám někdy stalo, že jste byl v bráně dřív než puk?
"(směje se) To asi ne no. Ale vidí se to i v NHL, všude. Byla to prostě jeho chyba, pro nás dobře."

Ani na chvíli jste se nebál, že by rozhodčí gól neuznal?
"Abych řekl pravdu, já to neviděl. Nemohl jsem se z té brány dostat, viděl jsem jen naše diváky a pak puk, co byl v bráně. Kluci u střídačky pak říkali, že to byl jasný gól a rozhodčí ho asi uzná. Uznal."

Sporný gól Liberce. Hráči byli v brankovišti, Lukáš inkasoval
Video se připravuje ...

Navíc za zákrok Švrčka rozhodčí navíc vyloučili, takže pokračovala i po vstřelení gólu vaše přesilovka. Byl jste z toho překvapený?
"Abych pravdu řekl, tak vůbec nevím, za co. Nevím, za co je vyloučili. Nám jen trenér řekl, že jdeme na přesilovku. Za co to bylo, to nevím. Možná za to, jak nás fanoušci polévali pivem."

Fanoušci na vás lili pivo?
"Jo, asi proběhly nějaké fauly a diváci tam na nás začali lít pivo. Já myslím, že tohle by se vůbec nemělo stávat. Ať si fandí, jak chtějí, aby někdo na nás na střídačku lil pivo, v tom by si organizátoři měli udělat pořádek. Kdyby se něco naházelo na hřiště, tak O.K. Ale aby na nás někdo lil nějaké piva, to jsem ještě nezažil. Je to smutné. Politých lidí bylo více, budeme cestou do Liberce trošku smrdět (směje se)."

Je pro vás alespoň zadostiučinění, že se navzdory prohře vrátili zpět na první místo?
"Jo, jsme rádi, že jsme na prvním místě. Užíváme si to a dnes to byl těžký zápas. Takový play off zápas nahoru dolů, skóre se měnilo. Pro nás to byla taky zkušenost, někteří mladí kluci takový zápas ještě ani nehráli."

SESTŘIH: 20. kolo extraligy, HC Sparta Praha - HC Bílí Tygři Liberec 5:4 po nájezdech
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud