Miroslav Horák
20. listopadu 2015 • 18:39

Duda končí ve Varech? Do Zlína nejel. Na příkaz majitele, potvrdil kouč

Autor: Miroslav Horák, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sezonu zahájil jako kapitán týmu, ovšem po zápase se Zlínem céčko z jeho dresu zmizelo. A teď se podle všeho chýlí angažmá Radka Dudy v Karlových Varech ke konci. Šestatřicetiletý útočník neodjel k dnešnímu extraligovému zápasu do Zlína a jeho budoucnost u mužstva Energie je značně nejasná. „Nevím, co bude dál,“ řekl Duda deníku Sport.



Podle jeho tvrzení za vším stojí příkaz klubového majitele Karla Holoubka, který měl vedení týmu oznámit, že Duda k utkání do Zlína nevyrazí.

„Majitel řekl našemu trenérovi, že pojedou beze mě. Panu Holoubkovi se prý nezdála moje forma, podle něj hraju špatně. Zajímavé,“ doplnil Duda.

Ten přitom novou sezonu rozjel výborně, se svými kumpány ve formaci Rostislavem Maroszem a Tomášem Rachůnkem se usídlili v elitní desítce extraligové produktivity. Tenhle útok patřil k nejlepším, nebyl-li vůbec nejschopnější v celé soutěži. V 15 utkáních si Duda zapsal 13 bodů (5+8), v týmu je třetí nejproduktivnější.

Jenže po osudném osmém kole se karta začala obracet. Radek Duda v duelu se Zlínem trefil ochranným plexi do hlavy zlínského zadáka Kotvana, za „hlavičku“ byl vyloučen do konce utkání. Od klubu následně vyfasoval pokutu 100 tisíc korun, byla mu odebrána funkce kapitána.

Dudův velký zkrat. Kapitán Energie udeřil soupeře hlavou a nedohrál
Video se připravuje ...

Následně stál i kvůli zranění, které mu odebralo nominaci mezi 13. až 18. kolem. Posledním Dudovým vystoupením byl úterní zápas s Chomutovem, při porážce 2:4 si zapsal gólovou asistenci.

Jeho slova po duelu, který Energie vyhrála 5:3, potvrdil i asistent trenéra Karel Mlejnek. "Mohu potvrdit, že je to rozhodnutí majitele klubu," řekl. "Důvodem jeho rozhodnutí je jeho (Dudův) výkon v minulém domácím utkání s Chomutovem," dodal. O další Dudově budoucnosti se podle něj bude jednat v sobotu.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud