20. listopadu 2015 • 22:10

Svíčky, minuta ticha. Fanoušci se loučili s Kusým. Bolí to, hlesl Rolinek

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hořící svíčky na prostranství u arény, minuta ticha před večerním extraligovým zápasem Pardubic s Olomoucí a hromadné skandování z tribun. Tak fanoušci a hráči uctili památku Zbyňka Kusého, bývalého dlouholetého generálního manažera klubu, který náhle zemřel na selhání srdce. „V pátek ráno to pro mě byl šok,“ svěřoval se útočník Tomáš Rolinek po vyhraném zápase 4:3 na nájezdy.



Když se dozvěděl o úmrtí Kusého, s nímž měl nadstandardní vztahy, nemohl tomu uvěřit. „Těžko se mi o tom mluví, bolí to,“ pravil ztrápeně Rolinek , jenž po boku schopného manažera vyhrál ligový titul v roce 2005 a slavil úspěchy v národním týmu.

„Každý, kdo ho zažil, na něj má dobré vzpomínky. Zbyněk povznesl pardubický hokej na jinou úroveň, zvedl jeho image, z Pardubic se stal top klub. Nikdy jsme si neudělali nic špatného. A když se mi tady kdysi nedařilo, férově za mnou přišel s tím, že se nevejdu do kádru a dal mě na hostování. Měl k hráčům výborný přístup,“ líčil Rolinek.

Když v Pardubicích před třemi roky úspěšného manažera vyhodili, Rolinek tou dobou působil v Rusku. „Takže jsem do toho neviděl, vůbec nevím, co se tady stalo,“ nechtěl zabíhat do podrobností.

MOMENT: Minuta ticha za Zbyňka Kusého
Video se připravuje ...

S parťáky Petrem Čáslavou a Petrem Sýkorou se shodli, že život dokáže být krutý. „Vůbec, co se celkově dnes děje ve světě. Nevíte, kde vás co skolí a semele. Jaká nemoc nebo teroristi,“ kroutil Rolinek hlavou.

Ale zároveň připomněl, že se všeobecnému splínu z tragických událostí nelze poddat. „Chce to mít hlavu nahoře, starat se o rodinu, užívat každý den naplno, nestresovat se banalitami. Každého tady trápí hokej, jak si letos vedeme, stresuje nás to, ale jsou i jiné věci na světě. Šťastnější,“ uzavřel Tomáš Rolinek.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud