23. listopadu 2015 • 10:30

Třinec řeší trenéra i kapitána. Kandidátem na střídačku je Pokovič

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kanceláře vedení hokejového Třince čeká pořádně horké pondělí. Po týdnu, který si klub dal na posuzování kandidátů na post hlavního trenéra, by se mělo začít rozhodovat, zda na střídačce Ocelářů zůstane dosavadní záskok René Mucha, nebo přijde někdo nový. Mezi kandidáty je podle zdroje iSport.cz. slovenský odborník Lubomír Pokovič, který v Třinci už dřív působil.



Ve čtyřech zápasech uhrál s Třincem pět bodů a zůstal s ním na desátém místě extraligové tabulky. Kalendářní týden, během kterého si jeho nadřízení dávali čas na rozmyšlenou a rozbor nabídek, ukončil v neděli prohrou 2:3 v Brně.

Otázka pro třinecký hokej zní: bude i dnes trenérem Ocelářů René Mucha, který tým převzal po Jiřím Kalousovi, nebo přijde někdo nový?

„Hráči mají volno, protože teď odtáhli hodně zápasů, další kolo hrajeme až v pátek. Vedení bude řešit, co dál. Já nevím. Jdeme trénink od tréninku, zápas od zápasu,“ krčil po zápase na Kometě rameny Mucha, který mužstvo vedl s Markem Malíkem.

V souvislosti s místem, z něhož před deseti dny rezignoval Kalous, se mluvilo o Miloslavu Hořavovi, Vladimíru Kýhosovi, Václavu Sýkorovi a černým koněm celého výběrového řízení může být i bývalý asistent u slovenské reprezentace Lubomír Pokovič.

SESTŘIH: 22. kolo extraligy, HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 3:2
Video se připravuje ...

„Pokud vím, nabídku dostal,“ řekl zdroj serveru iSport.cz Rozhodně by Pokovič nešel do neznámého prostředí, v Třinci už jednou (v sezoně 2004/05) působil. Tehdy s ním měl záchranářské starosti, Oceláře zachránil a z rodinných důvodů je opustil. Letos v létě v Třinci trénoval s Dinamem Minsk, u něhož působil, ale v říjnu skončil.

„Nechceme to (volbu trenéra) uspěchat. Vždy jsme si zakládali na dlouhodobosti a budování týmu, ať už hráčského, tak v zázemí. Raději bych byl pro dlouhodobý kontrakt,“ řekl v minulých dnech třinecký šéf Jan Czudek. Údajně měl na seznamu až deset jmen; vážným uchazečem zůstal taky Kýhos, naposledy bronzový s Kometou Brno.

Starosti má ale Třinec taky s obranou, ze které vypadl kapitán Rostislav Klesla. V Brně si po běžném souboji u mantinelu zranil pravé rameno a musel do nemocnice.

„Má pochroumaný klíček na rameni, z nemocnice se vrátil na stadion, zatím to má jen v rukávu a zítra (v pondělí) pravděpodobně podstoupí magnetickou rezonanci a uvidíme, co s tím bude dál,“ dodal trenér Mucha.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud