Adam Sušovský
27. listopadu 2015 • 21:09

Vrátil se gólem, pak si Duda rýpl do klubu: Bylo to zbytečné

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konec trestu za špatné výkony, hokejový rebel Radek Duda se vrátil do sestavy Karlových Varů a na ledě ukázal svou lepší tvář. Poctivě bojoval, dal gól, sklízel pochvaly. Trenér Peter Oremus o něm dokonce řekl, že to byl nejlepší hráč Energie. Co na plat, Západočeši prohráli i s Vítkovicemi 1:3, a Duda si po zápase do vedení klubu zase rýpl: "Je úplně zbytečné, do jaké situace mě klub dostal. Nechápu to, sráží to dolů celý tým,“ řekl.



Jak jste se po týdenní pauze na zápas těšil?
Jako na každý zápas. Hokej miluju, je to moje sportovní droga. Byl jsem natěšený, nemohl jsem dospat.

Jak jste prožíval to období, kdy vás trenéři na příkaz vedení klubu postavili mimo sestavu?
Nijak. Jako vždycky. Tréninkem. Prostě trénovat, trénovat, trénovat a čekat na lepší zítřky. Přijde mi už hloupé odpovídat na tyhlety otázky. Zaprvé mi to není příjemné, zadruhé si myslím, že je úplně zbytečné, do jaké situace mě klub dostal. Nevím, nechápu to. Bojujeme tady za HC Energii, za lepší zítřky a tohle je situace, která nás myslím sráží zbytečně dolů.

Byl pro vás vstřelený gól po tom všem zadostiučiněním?
Já to tak neberu. Jsem tady od toho, abych dokázal v zápase udělat ten rozdíl. A to co se kolem mě dělo, to je prostě… V kariéře už jsem toho zažil tolik, a tohle je další taková kaňka.

MOMENT: Radek Duda se po návratu do sestavy hned gólově prosadil
Video se připravuje ...

Přišlo mně, že do vás soupeři v osobních soubojích hodně šli, snažili se vás vyprovokovat?
Tak je to každý zápas, že si vás víc hlídají. Je to pak na těch spoluhráčích, aby si našli prostor, našli si místo na zakončení. Je to o chytrosti hráčů. Myslím, že moderní hokej se ubírá tak, že ti kluci, kteří nemají moc hokejové myšlení, ti budou rychleji a rychleji umírat. Je to fakt pro šikovný kluky, kteří o tom přemýšlí a umí se prosadit.

V zápase jste měl ještě jeden hodně viditelný moment. Poté, co jste byl ve středním pásmu podražen, jste se pustil do rozhodčích. Jak jste to viděl?
Já se spíš divím, že to neviděl. Normálně píchl holí zezadu, podrazili mně. Řekli mi, že se podívají na video. Tak budeme věřit, že se na to podívají, a že se ponaučí.

Dnes se vám zápas moc nepovedl. Nějaké šance jste si vytvořili, ale gól ne a ne dát. Proč?
Jsou to takové šance-nešance. Nechceme před bránu, kde to bolí. Každý na mančaftu máme nějakou roli a nejsme ochotni to hrát. Máme velké problémy v našem obranném pásmu, v útočném se zase neudržíme na puku. Kdyby se v Čechách vedla statistika ztracených puků, tak jsme jich dneska takových třicet-čtyřicet ztratili. Tak musíme sportovně popřát Vítkovicím, odehrály tady skvělé utkání, a věřit, připravit se na další zápas.

Z vaší strany to vypadalo hodně bezradně. Vítkovice bránily těsný náskok, vy jste nebyli schopni pořádně přitlačit…
Jo, říkám. Hrály výborně, to co potřebujou, účelně. Zasloužily si ty tři body.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud