Tomáš Vrábel
27. listopadu 2015 • 22:13

Skandál v extralize! Masér Chomutova napadl holí hráče Komety

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vypjatá bitva mezi Chomutovem a Kometou (4:2) měla dohru v zákulisí. Při odchodu brněnských hráčů do šatny je napadl domácí masér František Moščic hokejkou. Nejprve sekl David Ostřízka jako odplatu za faul na Romana Červenku, pak napadl i Jakuba Koreise.



„Jestli si myslí, že (chomutovský masér) chrání kabinu, tak je to debil,“ zuřil po utkání brněnský trenér Alois Hadamzik. Deníku Sport poté zaslal fotografii Ostřížkova ramena, kterou „zdobí“ velký šrám. „Hráči ho měli zkopat,“ dodal kouč.

Napaden byl i Jakub Koreis. „Šel jsem z ledu a viděl jsem, jak David Ostřížek inkasuje sekeru do zad. Pak jsem ji dostal i já. Byla to asi odplata za faul na Červenku, ale nikdy jsem něco takového neviděl, aby masér vyběhl z šatny a sekal soupeře,“ popisoval Koreis.

Ostřížek v závěru utkání vzteky sekl Červenku, za což vyfasoval dvouminutový trest.

Takový šrám zůstal Ostřížkovi po úderu od kustoda Chomutova
Takový šrám zůstal Ostřížkovi po úderu od kustoda Chomutova

Realizační tým Chomutova přesně nevěděl, co se před šatnami stalo. „Až když jsme přišli do šaten, viděli jsme, že se něco událo, já u toho ale nebyl. Budeme zjišťovat, co se stalo, dál se k tomu ale nemůžu vyjadřovat,“ přiblížil asistent trenéra Jan Šťastný.

Incident je ale zanesen v zápise o utkání a bude ho řešit vedení extraligy. „Při odchodu hostujícího mužstva byli rozhodčí informováni hostujícím asistentem kapitána, že došlo k napadení hostujícího hráče č. 44. Toto napadení měl provést jeden z funkcionářů (kustod) družstva domácích seknutím do zad. Poté byl dle tvrzení asistenta kapitána napaden také hráč hostí č. 29, taktéž holí. Pořadatelská služba nebyla konfliktu přítomna,“ stojí v zápise.

SESTŘIH: 23. kolo extraligy, Piráti Chomutov - HC Kometa Brno 4:2
Video se připravuje ...

MOMENT: David Ostřížek sekl Romana Červenku
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 11. • 17:30
Piráti Chomutov
Piráti Chomutov
4:2
ONLINE
27. listopadu
17:30
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 00:35. Rutta, 38:50. Růžička, 43:18. Dlapa, 54:38. Červenka

Hosté: 24:11. Dočekal, 52:15. Čermák

Sestavy

Domácí: Kopřiva (Strmeň) – Skinner, Rutta, Jánošík, Harant, Pereťagin, Šidlík, Dlapa – Tomica, Červenka, Pospíšil – Vondrka "C", Růžička, Květoň – Sklenář, Kämpf, Chlouba – Hřebejk "A", Dušek, Veselý. Trenér: Vladimír Růžička starší

Hosté: Čiliak (Falter) – Kaberle "A", Štindl, Hanzlík, Kuboš, Malec, Kováčik, Dujsík – Ostřížek, Němec, R. Zohorna – Káňa, Čermák "C", Svoboda – Burian, Koreis "A", H. Zohorna – Mrázek, Dočekal, Raška. Trenér: Alois Hadamczik.

Rozhodčí

Hribik, T. Svoboda – Lhotský, J. Svoboda

Stadion

SD ARÉNA, Chomutov

Návštěva

5 056 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud