Adam Sušovský
30. listopadu 2015 • 04:56

Úžasné gesto fair play! Hrabal už podruhé zrušil Plzni trest

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nestává se často, aby fanoušci v Plzni tleskali hráči soupeře. Tentokrát udělali výjimku. Potlesk celého stadionu patřil třineckému Josefu Hrabalovi. Zasloužil si ho fair play gestem, kterým opravil verdikt rozhodčích. Hrabal ještě v první třetině upadl, a sudí chtěli na dvě minuty vyloučit Dominika Kubalíka. „Možná mi štrejchl do brusle, nevím. Ale měl jsem pocit, že jsem spadl sám, tak nevím, proč bych ho měl nechat vyloučit,“ vysvětlil obránce, proč jel za rozhodčím přesilovku pro svůj tým stornovat. 



MATCH OVERVIEW LEGACY
29. 11. • 17:20
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
3:2
ONLINE
29. listopadu
17:20
HC Oceláři Třinec
HC Oceláři Třinec
Góly

Domácí: 05:04. Lev, 30:01. Kubalík, . Sýkora

Hosté: 29:38. Plíhal, 55:47. Linhart

Sestavy

Domácí: Machovský (Polívka) – Chalupa, Jeřábek "C", Pulpán "A", Holý, Sklenička, Kubka – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson "A", Bližňák, Schleiss – Hossa, Preisinger, Sýkora – Poletín, Lev, Beran

Hosté: Hamerlík (Hrubec) – Linhart, Nosek, L. Doudera, Galvas "A", M. Doudera, Hrabal, Foltýn – Dravecký, Matuš, Klepiš – Adamský, Polanský "C", Tybor – Hrňa, Plíhal, Rákos – Rufer, Kopecký, Christov – Chmielewski

Rozhodčí

Lacina, Pavlovič – Flegl, Polonyi

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

3 170 diváků

Třinec v Plzni nezachytil začátek zápasu, už v sedmé minutě prohrával a potřeboval zabrat. Rozhodčími nabídnutá přesilovka byla ideální příležitost, podle sudích faulovaný Josef Hrabal ale dobrou příležitost k vyrovnání odmítl. Okamžitě po pádu jel za rozhodčími a přiznal, že ho Dominik Kubalík nepodrazil.

„Nechci, aby se mi to stalo příště, že mě vyloučí za to, že se nikoho nedotknu. Třeba se mi tohle jednou vrátí,“ řekl po zápase Hrabal, který gentlemanské gesto v extralize nepředvedl poprvé. Shodou okolností naposledy před necelým rokem a také v zápase proti Plzni. Tehdy v domácím zápase zrušil vyloučení v podobné situaci Ondřeji Kratěnovi.

Fair play! Hrabal odvolal vyloučení
Video se připravuje ...

„Je to náhoda, že to je zrovna proti Plzni. Rozhodčí to mají taky těžké, na ledě je spousta hráčů, je to strašně rychlé, občas mají špatný úhel, takže to ani nemusí vidět. Vůbec bych tu situaci nerozebíral,“ řekl Hrabal, jako by to byla úplná samozřejmost.

Třinec v Plzni nakonec prohrál 2:3 po samostatných nájezdech, ale obránce měl ze hry týmu spíše dobrý pocit. „Hodně velkou část zápasu jsme hráli dobře, ale zase to dnes nestačilo. Neměli jsme potřebný klid na holi, když jsme měli šance, tak jsme je neproměnili. A měli jsme výpadky, nehráli jsme celých šedesát minut. Ale výkon byl dobrý, musíme na to navázat,“ uzavřel Hrabal.

SESTŘIH: 24. kolo extraligy, HC ŠKODA PLZEŇ - HC OCELÁŘI TŘINEC
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud