Miroslav Horák
1. prosince 2015 • 18:45

V Hradci řekli: Dost! Trenér Draisaitl končí, nastupuje Kýhos

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro někoho je to zpráva šokující, pro někoho méně překvapivá, každopádně je to fakt. Podle informací deníku Sport dochází k trenérské výměně v extraligovém klubu v Hradci Králové, kde po dvou a půl letech končí Peter Draisaitl. Jeho nástupcem se stává Vladimír Kýhos! V nejbližším čase by měl Mountfield HK vydat své vlastní prohlášení.



Aktuální řešení situace v hradeckém klubu zřetelně ukazuje na nespokojenost šéfů klubu, které vyvrcholilo nedělní porážkou týmu s Chomutovem 2:4. Jednalo se o čtvrtou porážku v řadě, po níž ambiciózní tým vypadl z elitní šestky. V tu chvíli došla trpělivost klubovému vedení, které na pondělní podvečer svolalo jednání představenstva. Z něj vyplynuly kroky, které se právě nyní staly realitou.

Dnes odpoledne v Praze se sešel předseda představenstva Mountfield HK Miroslav Schön s Vladimírem Kýhosem a na finální schůzce se dohodli na spolupráci. Následně byl o svém konci u týmu srozuměn Peter Draisaitl.

Německý kouč s českým původem strávil u hradeckého mužstva od léta 2013 dvě úplné sezony, v nichž dovedl Mountfield do čtvrtfinále. Ještě před tím pracoval s prakticky totožnou sestavou rok v Českých Budějovicích, odkud se právě tým přestěhoval i s extraligovou licencí na východ Čech.

Draisaitl si během své štace pod Bílou věží vybudoval velmi solidní renomé, hradeckému týmu vtiskl vlastní tvář, která mnohým celkům nebyla vůbec po chuti. Styl „Mountfield hokej“, založený na propracované defenzivě, se pro mnohé celky stal mnohdy neřešitelným oříškem.

Ještě před první reprezentační pauzou Hradec Králové poskočil na druhou příčku tabulky, ovšem po přestávce to šlo s projevem týmu a jeho výsledky dolů – 5 bodů z 18 možných. Což klubové vedení označilo za nepřijatelný stav. A Draisaitlovi ukončilo kontrakt…

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud