2. prosince 2015 • 04:56

Sparťan Pech vykouzlil parádní kličku, pak trpěl v krvi

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Divná ruka v Karviné, zvláštní penalty v Boleslavi. Na Letné mohla být desítka
Reprezentace na Strahově v kompletní sestavě. První trénink pod Haškem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rychlé a šikovné ruce ukázal sparťanský hokejista Lukáš Pech v nedělním duelu proti Pardubicím (3:0). Výhru svého týmu ozdobil krásnou kličkou, ale také ji zaplatil bolestnými zážitky. Při blokování střely i při úderu protihráčovou holí do úst.



Navedl si puk jednou rukou podél pravého mantinelu a obhodil si ho kolem bezmocného pardubického beka Jana Ščotky. Lukáš Pech předvedl manévr efektní i efektivní a poslal puk do velké šance Robertu Saboličovi. Využita nebyla, přesto diváky potěšila.

„Škoda, že to neskončilo gólem, mohlo to být ještě krásnější,“ litoval dvaatřicetiletý centr. „Neudělal jsem to úplně ideálně, musel jsem si pak puk trochu přikopnout a přihrál trošku později. Ale hlavní je týmové vítězství,“ zdůrazňoval.

Sparťan Pech vykouzlil parádu, Kumstát jeho přihrávku neproměnil
Video se připravuje ...

Svůj výkon ozdobil i velkou obětavostí. Blokoval střely, padal do nich. Jedna z nich mu zkřivila tvář do bolesti. „Moje nešikovnost. Špatně jsem se do toho položil a trefilo mě to do odkrytého místa,“ popisoval moment, který však byl jen předzvěstí utrpení vážnějšího.

Při hře bez brankáře obral o puk východočeského kanonýra Petra Sýkora. A dostal od něj hokejkou úder přímo do zubů. Dynamo kvůli čtyřminutovému trestu pro svého útočníka ztratilo šanci vyrovnat. Pech část svého chrupu.

„Petr za mnou pak přišel mezi kabinami a omluvil se mi. Nebyl v tom úmysl, chtěl mi zvednout hokejku a netrefil se. To se stane,“ statečně hlásil mistr ligy s Karlovými Vary.

SESTŘIH: 24. kolo extraligy, HC Sparta Praha - HC Dynamo Pardubice 3:0
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud