Adam Sušovský
6. prosince 2015 • 20:43

Litvínov oprášil punc mistra. Chceme u toho vydržet, říká Trávníček

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ví, že jde do tuhého. Jestli ještě chtějí zachránit mizerně rozehranou sezonu i postup do play off, musí začít vyhrávat. A tak se do toho obuli. Hokejisté Litvínova proti Vítkovicím předvedli jeden z nejlepších výkonů sezony, soupeře přehráli na plné čáře v bruslení, nasazení i bojovnosti. To vše podtrhla výhra 3:1, teprve třetí v základní hrací době v této sezoně. „Ale hlavní je ten výkon. Všichni cítíme, že tohle je něco úplně jiného, že u toho budeme chtít vydržet,“ říká kapitán Michal Trávníček.



MATCH OVERVIEW LEGACY

Vypadali jste dnes oproti jiným zápasům jako vyměnění. Souhlasíte?
Jo, dneska nám to sedlo. Hlavně ten pohyb! Jezdili jsme od začátku, a hlavně jsme to vydrželi až do konce.

Poprvé od 16. října jste dokázali vyhrát za tři body. Je to úleva?
Teprve třetí výhra za tři body v sezoně, to je fakt hrozný. Ale jako jo, přesně takový zápas jsme potřebovali. Vydržet to celé tři třetiny, nepustit je do žádného tlaku. Držet si pohyb, dohrávat je a nemít tam žádný výpadek.

Co se změnilo, že jste měli pohyb tak dobrý?
Doufejme, že se to vrací a máme už lehčí nohy, že u toho vydržíme. Je to náročné, někdy se do toho hlavě ani nechce. Už se nesmíme na nic šetřit, každé střídání musíme takhle odmakat. Pak máte paradoxně sil ještě více, když vidíte, že soupeře přehráváte a on nic nemá. To vám křídla ještě narostou.

Myslíte, že se to změnilo příchodem Miloslava Hořavy?
On má nadhled, odstup. Přišel z venku, řekl nám, jak to vidí on. Poradil nám, co si myslí, že by mohlo fungovat.

Zabralo to docela rychle…
Ono to třeba nevypadalo, ale my jsme makali. Jen chyběl ten rozdíl, že jsme neměli v pohybu dynamiku, bylo to takové plouživé.

Proti Vítkovicím jste dnes rychle vedli 2:0, pak vám rozhodčí neuznal gól na 3:0 a hostům se podařilo snížit. Rozhodlo, že vás tenhle těžký moment nepoložil?
Přežili jsme pětiminutové oslabení a hned po něm dostali ten gól. Jo, bylo dobře, že jsme se z toho nerozklepali, že nás to nepoložilo. Řekli jsme si, že je přehráváme a že by byla chyba, začít se bát o výsledek a čekat, co se bude dít. Bylo dobrý, že se s námi nic nestalo.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud