13. prosince 2015 • 19:59

Překvapení v Liberci. Plodek nastoupil do utkání po pěti letech

Autor: hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bílým Tygrům kdysi pomohl do extraligy, ve které zažil premiéru s Litvínovem v roce 2002. A teď liberecký rodák Jan Plodek odehrál v nejvyšší soutěži proti stejnému soupeři debut prakticky znovu. Po téměř pěti letech (!) nastoupil 37letý útočník za bílé šelmy a pomohl úřadujícího mistra z Litvínova porazit těsně 1:0.  



MATCH OVERVIEW LEGACY

„Dozvěděl jsem se to včera po zápase v Benátkách nad Jizerou a byl jsem z toho docela překvapený. Liberec má spoustu zraněných, takže Filip (Pešán) potřeboval pomoci do přesilovky, proto mě oslovil,“ usmíval se po výhře liberecký odchovanec Jan Plodek, který vypomohl jako centr čtvrté pětky, neboť Tygři postrádají zraněného Michala Řepíka, Lukáše Krenželoka i nejproduktivnějšího hráče Petra Jelínka. V týdnu by však měli všichni tři začít opět trénovat.

„Nejdříve jsem tomu nevěřil, ale pak jsme si ještě volali a byla to pravda. Byl jsem strašně rád a užil jsem si to,“ prozradil Plodek, který v lednu 2011 odešel z Liberce do Mladé Boleslavi. Věřil, zda ještě někdy za „mateřský“ klub nastoupí? 

SESTŘIH: 28. kolo extraligy, HC Bílí Tygři Liberec - HC Verva Litvínov 1:0
Video se připravuje ...

„Tak nějak jsem stále trochu doufal, že by ta šance ještě někdy mohla přijít, ale to bylo spíše dříve, ještě za jiných trenérů... Teď už se musím přiznat, že ani moc ne,“ připustil Plodek, který kdysi hrál v Liberci i s dvojčetem Milanem a v jednom útoku dokonce i se současným koučem Filipem Pešánem v první lize.

„Ale byl to záskok jen na jeden zápas. Teď je reprezentační pauza a kluci se určitě dají dokupy. Letos hlavně potřebujeme v první lize zachránit Benátky, tam bude moje práce,“ řekl o liberecké farmě.

„Ale je to paráda. Na Tygry chodím na každý zápas se synem a vidím, jak kluci hrají. Je to nádhera do toho zase naskočit, když člověk vidí, jak se jim daří. Naopak v Benátkách se teď moc nedaří, je tam deka, takže jsem rád, že jsem načerpal pozitivní myšlení a snad to do Benátek přenesu,“ uzavřel Jan Plodek po premiéře a možná zároveň i derniéře s Litvínovem.

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud