15. prosince 2015 • 21:50

Jsem soudný, takový gól už nikdy nedám, slavil krásný blafák Frolo

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na ledě je od něčeho úplně jiného, v popisu práce má hru od podlahy. V Brně ale litvínovský bek Tomáš Frolo ukázal, že umí daleko víc, než by leckdo možná i čekal. Jeho krásný gól po blafáku byl navíc vítězný, utrápený obhájce titulu zvítězil na Kometě 3:1 a snížil ztrátu na předposledního na dva body.



MATCH OVERVIEW LEGACY

Frolův okamžik přišel ve 35. minutě. V nepříliš pohledném utkání musel potěšit snad i fanoušky domácí Komety. Velmi sporadicky skórující obránce vypíchl brněnskou rozehrávku, před brankovištěm elegantně „vykoupal“ svého slovenského krajana Marka Čiliaka a blafákem poslal Litvínov do vedení 2:1.

„Blafákem to byl asi můj první gól v životě. Kluci se mi taky kvůli tomu smáli, ale to je mi jedno. I to, že jsem to dal já. Jsem šťastný, že jsme vyhráli, protože jsme to strašně potřebovali. Vždyť my tak zhruba od šestého kola hrajeme s nožem na krku,“ řekl po zápase Frolo.

MOMENT: Gól Tomáše Frola po chybě v obraně Brna
Video se připravuje ...

K šanci se dostal i proto, že horlivě plnil pokyny trenérů z první přestávky. Šéfům litvínovské střídačky se nezdálo, jak beci na ledě ustupují. A tak nařídili: choďte do rozehrávky, snažte se puky ve středním pásmu zachytávat.

„Tomáš v tomto případě zariskoval, vylítnul pomalu do poloviny brněnského pásma, puk se mu podařilo získat i dílem náhody. Pak to ovšem vyřešil excelentně,“ usmíval se na tiskové konferenci asistent litvínovského trenéra Jiří Šlégr.

U rozehrávky, do které Frolo vpadnul, byli domácí rutinéři Tomáš Kaberle a Petr Kuboš. „Moje chyba, tohle by se stávat nemělo,“ věděl prvně jmenovaný, že vinu za pokažené vyvážení puku středem pole potřebuje vzít na sebe. Nebyl to pro něho povedený večer, zapsat si (stejně jako Kuboš) dva mínusové body.

SESTŘIH: 17. kolo extraligy, HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 1:3
Video se připravuje ...

Pro Frola byl jeho gól teprve druhým v sezoně, poprvé se trefil v říjnu. A předtím už na začátku ledna roku 2015, tedy ještě v minulé sezoně.

„Vždy dávám gól na vánoce, to jsem si splnil, a na narozeniny, to mám letos splněné taky,“ řekl zadák, narozený 26. ledna 1982. Ten den v roce 2016, když bude Frolovi právě 34 let, pojede Litvínov hrát do Zlína. Mají se tam začít bát, co jim obránce s číslem 71 provede? „Ale kde, já si myslím, že tohle se už nebude opakovat. Každý by měl být soudný a znát svoje hranice. Vždyť se to ke mně i se štěstím odrazilo. Nebudu ze sebe dělat něco, co nejsem,“ dodal Frolo.

MOMENT: Marek Čiliak vytáhl perfektní zákrok proti střele Chaloupky
Video se připravuje ...

Zleva David Ostřížek z Brna, brankář Litvínova Michael Petrásek a Jiří Gula z Litvínova
Zleva David Ostřížek z Brna, brankář Litvínova Michael Petrásek a Jiří Gula z Litvínova

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud