Adam Sušovský
30. prosince 2015 • 20:41

Litvínov se vytáhl na Spartu: Takhle musíme hrát pořád, velí Kubát

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konečně! Litvínov zabral a v posledním zápase vydřel ohromně důležité tři body, díky kterým se neprohloubila jeho ztráta z posledního místa. Výhru 3:1 nad Spartou zařídil devět minut před koncem Karel Kubát, po zápase velel: „Takhle musíme pokračovat dál. Jinak to nejde. Pokud nebudeme hrát jako dnes, nic nevyhrajeme.“ Verva Spartu porazila zásluhou velké bojovnosti, nasazení, pohybu i tlaku do brány.



Začněme ale vašim gólem. Hodně jste zariskoval, kdybyste rozehrávku Sparty nezachytil, Tomáš Netík mohl jít do nebezpečného brejku.
"No, to jo! Naštěstí jsem to ale zachytil, nikdo mě nenapadal, tak jsem se rozhodl, že půjdu dál a hodil jsem to na bránu. Naštěstí to jejich obránce ještě tečoval, pak to byla i smůla Pepise (Pöpperleho), že puk promáchl."

Jak byste popsal dnešní výkon Litvínova? Zdálo se mi, že jste oproti jiným zápasům přidali na pohybu, důrazu, soupeři jste hodně zápas znepříjemnili.
"Přesně tak. Takhle musíme pokračovat dál. Jinak to nejde. Když nebudeme hrát tak jako dnes, nic nevyhrajeme. Bylo by super se ještě odrazit od toho dna a dostat se ještě do desítky."

SESTŘIH: 32. kolo extraligy, HC Verva Litvínov - HC Sparta Praha 3:1
Video se připravuje ...

Čím to, že jste se najednou dokázali takhle vybičovat? Ještě minulý zápas v Plzni to nebylo vůbec ono.
"Já nevím, no. Asi to je ta Sparta, že se na ní vždycky hecnem. Jsem rád, že to takhle dopadlo. Taky musím pochválit diváky, byl tady skoro plnej barák. Hnali nás dopředu."

V čem byl podle vás váš výkon o tolik lepší?
"V bojovnosti! Dohrávali jsme souboje, bruslili dozadu. Útočníci nám pomáhali, takže hlavně ta bojovnost. A taky jsme zvýšili tlak do brány, stříleli jsme, měli hráče před bránou. První gól byl z dorážky."

Tomáš Pöpperle likviduje velkou šanci domácích
Tomáš Pöpperle likviduje velkou šanci domácích

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud